Detoxifică-ţi organismul în 3 zile

1 53970 original jpg jpeg

După mâncărurile de Sărbători, bogate în grăsimi şi dulciuri, cântarul devine un inamic nemilos. Dacă vrei să te simţi din nou uşoară şi plină de energie, urmează dieta noastră de detoxifiere, de trei zile, în care îţi purifici corpul şi să scapi de 1,5 kg.

Este imposibil să treci peste atâtea mese copioase fără să mănânci de toate. Dar nu uita că vei reveni la serviciu fără vlagă. Oare de ce? Pentru că ţi-ai „încărcat” organismul cu mâncăruri pline de grăsimi şi de zahăr la care ai adăugat mult... sedentarism. Soluţia este să ţii o dietă de 2-3 zile,în care să incluzi alimente,ceaiuri şi sucuri care-ţi curăţă corpul de toxine. La această dietă trebuie să adaugi obligatoriu cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi. Vei pierde astfel 1,5 kilograme,vei avea o piele mai strălucitoare şi te vei simţi plină de energie.

Gustări la alegere

A.250 ml suc de mere preparat în casăB.250 g grepfrut

Micul dejun la alegere

A. ceai de lămâie,1 felie de pâine integrală,1 iaurt obişnuit şi 1 banană.

B. ceai de păpădie,200 g salată de fructe (ananas,măr,grepfrut,kiwi),1 felie pâine integrală.

C. ceai verde,120 g iaurt obişnuit cu 30 g  fulgi de ovăz,1 portocală.

Fiecare dintre cele trei ceaiuri sunt detoxifiante:păpădia este un bun diuretic şi un tonic excelent pentru ficatul leneş. Lămâia drenează vezica biliară şi curăţă ficatul de toxine,iar ceaiul verde elimină toxinele din sistemul digestiv şi stimulează arderile grăsimilor.

Prânzul la alegere

300 g legume preparate pe aburi (broccoli,sfeclă roşie,varză albă,fasole verde).

B. 300 g salată verde cu roşii şi castraveţi cu 30 g nuci sau migdale.

C.150 somon cu 150 g morcovi preparaţi pe aburi.

Varza albă este leguma detoxifiantă prin excelenţă,ea reuşind să neutralizeze până şi toxinele produse de fumul de ţigară. Sfecla roşie conţine o substanţă ce dizolvă şi elimină grăsimile din corp. Broccoli conţine derivaţi de sulf care neutralizează toxinele din organism.

Cina la alegere

A. 250 g salată de ţelină,măr şi morcov.

B. 250 g salată de spanac proaspăt cu roşii şi castraveţi.

C. 50 g de orez fiert cu morcovi şi fasole verde.

Ţelina consumată crudă îţi drenează rinichii şi ţi-i curăţă de toxine. Spanacul conţine un complex de vitamine şi antioxidaţi care neutralizează toxinele din sânge. Orezul fiert cu legume îţi echilibrează nivelul glicemiei şi îţi asigură un somn odihnitor.