Dieta 5 5 5. Cum să slăbeşti mâncând 5 mese pe zi

dieta 5 5 5 jpeg

Dieta 5 5 5 presupune să mănânci 5 mese pe zi, la ore fixe, micşorând astfel porţiile de mâncare şi senzaţia de foame. Mai mult, acest regim promite să slăbeşti până la 5 kilograme în 2 săptămâni, dacă nu uiţi să consumi şi cele 5 fructe şi legume recomandate zilnic.

Dieta 5 5 5, concepută de un nutriţionist american,Angela Dowden,încurajează adepţii să mănânce de 5 ori pe zi şi să includă în regim 5 fructe şi legume în fiecare zi. Astfel,în 14 zile,vei slăbi 5 kilograme.

Cu dieta 5 5 5 mănânci mai multe fructe,slăbeşti mai mult

Ideea de bază din spatele dietei 5:5:5 este foarte simplă-este vorba de a mânca mai sănătos,mai multe fructe şi legume (cel puţin 5 porţii pe zi)-cu un conţinut de fibre mare,care te ajută să scapi de senzaţia de foame şi îţi oferă aportul necesar de energie pentru a nu fi tentată să renunţi. mai mult,se bazează pe ideea că o rutină în ce priveşte programul meselor te ajută să mănânci mai puţin. Şi ce este cel mai interesent,e că aceste principii de alimentaţie sănătoasă reduc riscul de boli de inimă şi cancer în timp ce îţi oferă energia de care ai nevoie pentru a-ţi îndeplini sarcinile zilnice fără să te simţi slăbită.

Dieta 5 mese pe zi - Mănâncă puţin şi des

Acest principiu a fost mult timp considerat cea mai bună metodăpentru ca cei care sunt la dietă să se menţină pe drumul cel bun.  Expertul în nutriţie al lui Jennifer Aniston a dezvăluit cu ceva timp în urmă că acest crez a fost adoptat şi de actriţă,care şi-a propus să mănânce „cinci mese mici,dar nutritive” în fiecare zi,bazându-se pe ingrediente bogate în proteine,cum ar fi ouăle,peştele şi seminţele de chia. În acelaşi timp,un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition  arată că femeile care mănâncă neregulat consumă mai multe calorii,iar arderile sunt mai lente decât în cazul celor care mănâncă 5 mese mici şi regulate pe zi.

Citeşte şi:Obiceiurile matinale care-ţi fac ziua minunată

Dieta 5 5 5 - Meniu simplu şi sănătos

Un meniu tipic atunci când ţii dieta 5:5:5 ar putea include un pumn de afine şi un iaurt cu felii de kiwi,la micul dejun,file de somon fiert în apă cu salată şi sos de iaurt,pentru masa de prânz,şi o porţe de carne de vită la grătar cu o mână de orez fiert,pentru cină.

Ca gustare poţi mânca o banană  sau o mână de nuci şi stafide-deşi este indicat să eviţi gustările prea aproape de ora mesei. De asemenea,nu uita că porţiile trebuie să fie mai modeste.

Totodată, în dieta 5 5 5 trebuie să renunţi la băuturile dulci sau acidulate şi să verifici etichetele produselor înainte de a le cumpăra,pentru a nu avea zaharuri şi grăsimi ascunse. Este important de remarcat faptul că orice produs care are peste 22g de zahăr sau 5g de grăsimi saturate per 100g ar trebui evitat-dar,spre deosebire de multe dietă populare,nu este nevoie să numeri caloriile.

Citeşte şi:Prin alergat te eliberezi de emoţiile negative?Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg