Dieta 5 5 5. Cum să slăbeşti mâncând 5 mese pe zi

dieta 5 5 5 jpeg

Dieta 5 5 5 presupune să mănânci 5 mese pe zi, la ore fixe, micşorând astfel porţiile de mâncare şi senzaţia de foame. Mai mult, acest regim promite să slăbeşti până la 5 kilograme în 2 săptămâni, dacă nu uiţi să consumi şi cele 5 fructe şi legume recomandate zilnic.

Dieta 5 5 5, concepută de un nutriţionist american,Angela Dowden,încurajează adepţii să mănânce de 5 ori pe zi şi să includă în regim 5 fructe şi legume în fiecare zi. Astfel,în 14 zile,vei slăbi 5 kilograme.

Cu dieta 5 5 5 mănânci mai multe fructe,slăbeşti mai mult

Ideea de bază din spatele dietei 5:5:5 este foarte simplă-este vorba de a mânca mai sănătos,mai multe fructe şi legume (cel puţin 5 porţii pe zi)-cu un conţinut de fibre mare,care te ajută să scapi de senzaţia de foame şi îţi oferă aportul necesar de energie pentru a nu fi tentată să renunţi. mai mult,se bazează pe ideea că o rutină în ce priveşte programul meselor te ajută să mănânci mai puţin. Şi ce este cel mai interesent,e că aceste principii de alimentaţie sănătoasă reduc riscul de boli de inimă şi cancer în timp ce îţi oferă energia de care ai nevoie pentru a-ţi îndeplini sarcinile zilnice fără să te simţi slăbită.

Dieta 5 mese pe zi - Mănâncă puţin şi des

Acest principiu a fost mult timp considerat cea mai bună metodăpentru ca cei care sunt la dietă să se menţină pe drumul cel bun.  Expertul în nutriţie al lui Jennifer Aniston a dezvăluit cu ceva timp în urmă că acest crez a fost adoptat şi de actriţă,care şi-a propus să mănânce „cinci mese mici,dar nutritive” în fiecare zi,bazându-se pe ingrediente bogate în proteine,cum ar fi ouăle,peştele şi seminţele de chia. În acelaşi timp,un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition  arată că femeile care mănâncă neregulat consumă mai multe calorii,iar arderile sunt mai lente decât în cazul celor care mănâncă 5 mese mici şi regulate pe zi.

Citeşte şi:Obiceiurile matinale care-ţi fac ziua minunată

Dieta 5 5 5 - Meniu simplu şi sănătos

Un meniu tipic atunci când ţii dieta 5:5:5 ar putea include un pumn de afine şi un iaurt cu felii de kiwi,la micul dejun,file de somon fiert în apă cu salată şi sos de iaurt,pentru masa de prânz,şi o porţe de carne de vită la grătar cu o mână de orez fiert,pentru cină.

Ca gustare poţi mânca o banană  sau o mână de nuci şi stafide-deşi este indicat să eviţi gustările prea aproape de ora mesei. De asemenea,nu uita că porţiile trebuie să fie mai modeste.

Totodată, în dieta 5 5 5 trebuie să renunţi la băuturile dulci sau acidulate şi să verifici etichetele produselor înainte de a le cumpăra,pentru a nu avea zaharuri şi grăsimi ascunse. Este important de remarcat faptul că orice produs care are peste 22g de zahăr sau 5g de grăsimi saturate per 100g ar trebui evitat-dar,spre deosebire de multe dietă populare,nu este nevoie să numeri caloriile.

Citeşte şi:Prin alergat te eliberezi de emoţiile negative?



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg