Dieta braziliană

1 73323 original jpg jpeg

Mai mult un stil de viaţă decât un regim propriu-zis, dieta braziliană te ajută să pierzi kilograme mâncând bine. În plus, este echilibrată şi sănătoasă. Împrumută şi tu obiceiurile lor alimentare şi vei vedea rezultatele.

Mănâncă întâi salata

Secretul brazilienilor pentru a se menţine în formă? Mănâncă mai întâi salat preparată din roşii şi frunze de salată,la care se adaugă puţin ulei de măsline şi oţet balsamic. Poţi pune şi câteva frunze de coriandru sau busuioc. Dacă vrei să fie şi mai puţin calorică,renunţă la ulei.

Fără băuturi carbogazoase

Sucurile de fructe,consumate proaspăt stoarse,sunt la ordinea zilei (inclusiv cele de pepene roşu şi ananas,cu puţină mentă). Sau poţi bea apă minerală în care amesteci suc de portocale ori de ananas,pentru un plus de savoare.

Fructe în loc de gustări

În locul gustărilor,mănâncă fructe proaspete de sezon. Brazilienii nu mănâncă semipreparate şi nimic altceva în afară de fructe proaspete între mese.

Mănâncă încet

Şi,poate lucrul cel mai important,încearcă să mănânci încet. Ştii că senzaţia de saţietate apare după 20 de minute de mâncat. Iar mestecatul ajută la digestie.

Bine de ştiut

Dieta braziliană nu este o cură propriu-zisă,ci un stil de viaţă. De aceea,rezultatele se vor vedea după mai mult timp. Partea bună este că pentru a slăbi nu trebuie să te înfometezi,iar rezultatele sunt de lungă durată. Dieta este sănătoasă şi nu duce la carenţe alimentare.