Dieta care previne Alzheimerul

1 69712 original jpg jpeg

O serie de alimente au puterea de a-ţi îmbunătăţi memoria şi de a-ţi asigura o minte sănătoasă. Află ce ar trebui să conţină o dietă care te protejează de bolile minţii!

Mai multe proteine vegetale

Mâncărurile cu leguminoase sunt un mod excelent de a începe săptămâna. Mazărea,lintea,fasolea,năutul sunt surse bune de proteine vegetale,de vitamina B. Nu conţin multe grăsimi şi sunt minunate ca înlocuitor al cărnii roşii,vânat sau vită,care nu sunt recomandate în acest tip de dietă. Humusul şi fasolea galbenă îţi aduc şi un plus de fibre,care încetinesc absorbţia de zahăr,util pentru buna funcţionare a creierului.

Un plus de fibre

În fiecare zi,include în dietă alimente care conţin fibre:cereale integrale,paste,seminţe,mazăre,fasole boabe,fructe uscate şi cu coajă. Pentru o minte brici fibrele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Creierul are nevoie de glucoză,iar fibrele reglează eliberea de glucoză în corp.

Antioxidanţi,pentru protejarea creierului

Celulele nervoase sunt vulnerabile în faţa procesului de oxidare la care le supun radicalii liberi. De aceea alimentele care conţin antioxidanţi,vitaminele C şi E,seleniu este bine să fie prezente în dieta zilnică. Este vorba despre legume şi fructe proaspete,nuci.

Peşte,cât mai des

Dacă observi că te lasă memoria,află că te protejează de boli ca Alzheimer consumul regulat de peşte,cum este cel gras ca somonul sau macroul. Acizii graşi Omega-3 reduc inflamaţiile şi ajută la buna funcţionare a creierului.

Vitamina B7,pentru memorie de elefant

Gălbenuşul (mai ales în stare crudă),brânza,drojdia de bere,alunele,laptele,ficatul,sardinele previn afecţiunile minţii,deoarece conţin colină sau vitamina B7,utilă în remedierea pierderilor de memorie. Nu e de mirare că B7 e numită şi vitamina memoriei. Ajută la transmiterea impulsurilor nervoase,mai ales a celor implicate în procesul de memorare.

Vitamina B12 protejează creierul

Tot în gălbenuş se găseşte vitamina B12 cu o importanţă deosebită pentru sănătatea creierului. Datorită ei şi a vitaminei B9 (cunoscută şi ca acid folic) este ţinută la un nivel scăzut cantitatea de aminoacid homocisteină din sânge. Dacă acesta se acumulează în sânge,poate obtura unele vase sanguine,chiar şi pe acelea care alimentează creierul,afectând astfel memoria. O dietă cât mai variată este esenţială pentru a te ţine departe de Alzheimer sau alte afecţiuni ale minţii. Include în dietă,pe lângă ouă,carne de pasăre,peşte,lactate şi,pentru un aport crescut de vitamina B9,legume verzi,leguminoase,seminţe,citrice.

Extrapont

Pentru prevenirea unei boli ca Alzheimer s-a descoperit că un condiment originar din India,turmericul previne formarea plăcilor de amiloid,o proteină depistată în cantitate mare în creierul celor diagnosticaţi cu Alzheimer.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg