Dieta care-ţi permite să bei vin şi să mănânci tort!

1 72952 original jpg jpeg

Este posibil ca o cură să-ţi permite să bei vin şi în acelaşi timp să slăbeşti? Dar, poţi oare să pierzi în greutate şi încă să te bucuri de unele dintre lucrurile pe care le iubeşti, precum dulciurile? Oamenii de ştiinţă spun că da. Iată cum!

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney au dezvăluit rezultatele unei cercetări recente care au avut ca scop să confirme sau nu că dieta poate ajuta la pierderea în greutate pe termen lung. Şi asta pentru că,atunci când vrei să slăbeşti,este mai rentabil să facă sacrificii mici pe o perioadă lungă de timp (în loc să te înfometezi şi să mănânci doar salată săptămânal!)

Important este să ajustezi aportul alimentar

Specialiştii spun că dacă te cântăreşti zi de zi şi ajustezi aportul alimentar,vei descoperi care este greutatea ta corporală iniţială. Aşa că,dacă vreodată ai observant că ai pus pe tine două sau trei kilograme,vei şti ce alimente au dus la creşterea în greutate şi vei renunţa la ele pentru un timp.

Citeşte şi:Greutatea ideală,în funcţie de înălţime

În plus,un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington arată că un consum regulat de vin te poate ajuta,de fapt,să pierzi în greutate! Cum? Nu depăşi două pahare pe zi şi consumă-le numai seara.

Citeşte şi:Cum îţi menţii greutatea după ce slăbeşti drastic

Dar cum funcţionează? Ei bine,vinulconţine resveratrol,de la struguri,un tip de polifenol,care stimulează arderea grăsimilor. Polifenolii din fructe,inclusiv resveratrolul,împiedică oxidarea grăsimilor alimentare,astfel încât corpul nu va mai fi suprasolicitat. Aceste substanţe ajută la menţinerea corpului în echilibru şi previn obezitatea şi disfuncţiile metabolice.

Ţine cont că este posibil ca această dietăsă nu se potrivească tuturor,dar este cu siguranţă o modalitate de a reuşi să pierzi în greutate,fără prea mult efort.