Dieta cu kefir te scapă de 3 kg în 5 zile

1 70485 original jpg jpeg

Vrei să slăbeşti rapid şi cât mai uşor cu putinţă? Adică fără să simţi, efectiv, că urmezi o cură? Încearcă şi dieta cu chefir. În zilele caniculare, este ideală, pentru că îţi răcoreşte simţurile şi îţi accelerează metabolismul.

Chefirul este un aliment cu multe proprietăţi benefice pentru digestie şi organism,în general. Ştiai că termenul de “kefir” înseamnă "senzaţie de bine după masă"? De altfel,de-a lungul timpului,chefirul a demonstrat că poate ajuta sistemul imunitar să lupte eficient cu multe boli.

Cum este posibil acest lucru? Nimic mai simplu. Datorită compoziţiei nutritive,pe care o are acest tip de lapte,fermentat. Conţine bacterii benefice,drojdie,tiamină,biotină,vitamina B12,calciu,acid folic şi vitamina K2.

Proteinele din chefir sunt digerate rapid de corp şi,pe lângă conţinutul de proteine,acesta este îmbogăţit cu minerale esenţiale pentru corp,precum calciu,magneziu şi fosfor.

De ce e benefică pentru sănătatea această cură de slăbire

Cum te ajută chefirul să slăbeşti,mai ales dacă ai intolertanţă la lactoză? Ei bine,chefirul îmbunătăţeşte digestialactozei la adultii cu intoleranta la lactoză şi are efect antimicotic şi antibacterian.

De aceea,ajută şi în caz de colită şi alte afecţiuni ale stomacului,deoarece previne şi reglează inflamaţiile din celulele intestinale.

Mai mult decât atât,conţine vitamina K2,obţinută prin fermentaţie,care favorizează depunerea corectă şi insuficientă a calciului la nivelul oaselor şi dinţilor.

Unele studii în domeniu sugerează că un consum bogat de chefir poate preveni dezvoltarea tumorilor şi le inhibă evoluţia. Introdu-l în dieta zilnică şi vei slăbi,dar îţi vei întări şi sănătatea.

Cum se ţine dieta cu chefir. Meniul pe o zi

Această cură de slăbire se bazează pe consumul în special a chefirului şi trebuie s-o ţii astfel:

Este indicat să mănânci în fiecare zi la fel,dar nu mai mult de cinci zile,pentru că,la fel ca oricare dietă,poate destabiliza uşor organismul.

Cu ajutorul ei poţi pierde aproximativ 3 kilograme,în funcţie de greutatea ta iniţială şi de surplusul de apă din ţesuturi.

Iată care trebuie să fie meniul zilnic.

La micul dejun,consumă un pahar generos cu chefir şi o felie de pâine prajită;Pentru gustarea de dimineaţă,pregăteşte-ţi 100 g de fructe şi un pahar de chefir;La prânz,serveşte o salată de legume şi un pahar de chefir;La cină,ia un pahar de chefir şi 100 g de fructe nu foarte dulci;Pentru gustarea de sear,consumă100 g de brânză şi un pahar de chefir;Înainte să te culci,mai bea un pahar cu chefir.