Dieta cu miere şi scorţişoară. Slăbeşti 2 kg pe săptămână

dieta cu miere si scortisoara  slabesti 2 kg pe saptamana jpeg

Ai probleme cu greutatea? Atunci îţi recomandăm să încerci cea mai sănătoasă dietă cu miere şi scorţişoară. Ai nevoie de puţine ingrediente. Pofta de dulce va dispărea şi kilogramele în plus vor începe să se topească. Poţi slăbi 2 kg pe săptămână, fără să îţi modifici alimentaţia.

Dieta cu miere şi scorţişoară - proprietăţi

Beneficiile scorţişoarei

Este un condiment aprecial şi un aliat în lupta cu kg în plus. Se potriveşte de minune cu mierea de albine, un antibiotic natural. Există două tipuri de scorţişoară:

  • Scortisoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) sau ceylon
  • Scortisoara de China (Cinnamonum cassia) sau cassia

Ambele tipuri de scorţişoară au aceleaşi efecte terapeutice. Scorţişoara de China e mai greu tolerată de tubul digestiv, dar e un antibiotic şi antifungic mai puternic. Efectele scorţişoarei de India sunt mai tolerate de organism. Acţionează puternic asupra sistemului nervos central şi a psihicului.

Separat, mierea şi scorţişoara au proprietăţi uimitoare. Ambele ingrediente conţin: vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanti.

Scorţişoara reduce grăsimea corporală. Este indicată diabeticilor care trebuie să consume 500 mg de scorţişoară dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni. 3 grame de scorţişoară pe zi îmbunătăţesc funcţiile insulinei. În plus, scorţişoara scade apetitul şi nevoia de dulce.

Mirosul de scorţişoară, vanilie, coajă de portocală şi cafea înlătură nevoia de a ronţăi ceva. Scorţişoara în ceai sau cafea diminuează pofta de mâncare.

Dieta cu miere şi scorţişoară - ingrediente

  • o jumatate de lingurita de scortisoara pudra (ceylon);
  • o lingurita de miere naturala;
  • o cana cu apa (250 ml.)

Dieta cu miere şi scorţişoară - preparare

Se pune scorţişoara într-un vas de sticlă sau porţelan. Nu folosiţi plastic. Se pune apa fierbinte şi se lasă la opărit 15 minute. După ce se răceşte amestecul, se adaugă mierea. Se bea jumătate de cană dimineaţa, jumătate seara, înainte de cină sau somn.

Puteţi mări cantitatea dacă doriţi să slăbiţi mai mult, mai repede. Dieta cu miere şi scorţişoară se ţine doar două săptămâni, apoi se face pauză de o lună. Se mai poate relua din nou, dacă e nevoie.

Dieta cu miere şi scorţişoară - contraindicaţii

Scortisoara este contraindicata in cazul femeilor insarcinate si femeilor care alapteaza, bolnavilor de ulcer, copiilor cu varsta sub 2 ani si persoanelor alergice la acest condiment. Diabeticii nu au voie să consume scorţisoară mult timp. Duce la creşterea riscului de hipoglicemie sau la scaderea semnificativa a nivelului de zahar din sange.

Scortisoara interactioneaza cu medicamente pentru scaderea glucozei sau cele de subtiere a sangelui. Persoanele cu probleme hormonale trebuie să discute cu medicul înainte de a lua atâta scorţişoară. Scortisoara in doze mari sau sub forma de ulei esential nu este indicata femeilor insarcinate si copiilor.

Sfat: la gătit, scorţişoara devine amară. Adăugati-o la final, în orice mâncare.

Sursa: wow.bzi.ro