Dieta cu supe calde. Meniu pe zile

1 72330 original jpg jpeg

După ce în zilele de sărbătoare ai uitat de orice restricţii culinare şi te-ai bucurat de preparate bogate în grăsimi, kilogramele în plus încep să-şi facă simţită prezenţa. O supă caldă cu puţine calorii este cea mai bună soluţie împotriva lor!

Secretul acestei diete este să înlocuieşti una dintre mesele principale ale zilei,de preferinţă prânzul sau cina,cu un bol de supă. În rest este recomandat să consumi alimente cu un conţinut scăzut de calorii şi să eviţi produsele bogate în carbohidraţi şi zaharuri. În plus,supele sunt bogate în substanţe nutritive,hidratând în acelaşi timp organismul. Conţin multe fibre,de ajutor în stimularea digestiei şi în asigurarea unei senzaţii de saţietate de lungă durată.

Luni. Supă cremă de spanac

100 de grame de frunze de spanac au doar 26 de calorii,aşadar spanacul poate fi alimentul secret în lupta cu kilogramele în plus. Mai mult,complexul de vitamine B din conţinutul lui accelerează metabolismulşi topeşte depozitele adipoase.

Ai nevoie de

2 pungi spanac congelat

1 ceapă

2 cartofi

300 ml supă de pui sau de legume

400 ml apă

sare

2 linguri ulei

Căleşti ceapa tocată 1-2 minute,adaugi supa,apa,cartofii şi potriveşti de sare. Când au fiert cartofii,adaugi spanacul şi mai laşi pe foc 5-10 minute. Strecori legumele şi le pui în blender,după care adaugi zeama până capătă o consistenţa pe care o doreşti.

Marţi. Supă cremă de cartofi

Cartofii au un conţinut ridicat de fibre şi,dacă sunt consumaţi cu măsură,pot ajuta la scăderea în greutate. Supa cremă de cartofi este săţioasă şi uşor de preparat.

1 ceapă

2 cartofi

2 morcovi

700 ml supă de pui sau de legume

1 lingură unt

sare

Pui la fiert cartofii întregi cu ceapa tocată şi morcovii tăiaţi cubuleţe. Adaugi la fiert un praf de sare. Când s-au fiert legumele le pasezi şi adaugi 1 lingură de unt.

Miercuri. Supă de legume

Legumele conţin o multitudine de substanţe nutritive,acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care ar trebui să consumi această supă. Şi mai e şi foarte gustoasă!

Ai nevoie de

1 morcov

1 ceapă

½ ţelină

1 ardei gras

1 gulie

1 cartof

sare

mărar

pătrunjel

Cureţi legumele,le toci şi le pui la fiert în apă cu sare. Când furculiţa întră cu uşurinţă în ele stingi focul şi presari pătrunjel şi mărar tocat.

Joi. Supă picantă de roşii

Supa de roşii se află în preferinţele culinare a multora dintre noi,însă în combinaţie cu ardei iute,ea este un duşman redutabil al kilogramelor în plus,datorită aportului de capsaicină,care stimulează metabolismul.

2 conserve roşii descojite

1 ceapă

1 ardei iute

1 lingură ulei de măsline

sare

Fierbi ceapa cu o cană de apă,în care ai adăugat 1 praf de sare şi uleiul de măsline. După 10-15 minute,adaugi roşiile şi mai laşi pe foc încă 15 minute. Pui compoziţia în blender,adaugi ardeiul iute tocat şi pasezi.

Vineri. Supă de mazăre

100 de grame de mazăre au doar 85 de calorii,însă această legumă ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi asigură necesarul zilnic de energie.

Ai nevoie de

300 g mazăre

1 ceapă

1 morcov

1 lingură ulei de măsline

1 ardei gras

sare

Tai ceapa,ardeiul şi morcovul cubuleţe şi le pui la fiert cu 1 praf de sare. După ce au fiert legumele,le pui cu o spumieră în blender şi le pasezi. Adaugi supă puţin câte puţin şi uleiul de măsline.



Recente

prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg