Dieta cu vinete, ideală în sezonul rece. Slăbeşti rapid până la 10 kilograme

2 dieta cu vinete jpg jpeg

Pe timp de iarnă tot mai multe femei îşi pregătesc silueta pentru sezonul cald, iar o dietă de câteva luni te poate ajuta nu doar să scapi de kilogramele în plus, ci şi să obţii un corp tonifiat şi ferm. Vinetele te pot ajuta cu succes în acest sens, iar cura cu această legume este simplu de ţinut şi, cel mai importat, nu vei suferi de foame.

Dietă cu vinete pleacă de la un detaliu esenţial, scrie femeia.ro. În 100 g vinete sunt doar 23 kcal, adică o valoare infimă! În plus vinetele sunt săţioase, foarte gustoase şi extrem de versatile putând fi preparate în fel şi chip.

Citeşte şi: Gheorghe Mencinicopschi spulberă mai multe mituri despre alimentaţie: "Untul şi slănina nu îngraşă!"

Condiţia esenţiale în dietă cu vinete este că vinetele să fie consumate:

  • sub formă de salată clasică, dar fără maioneză (se poate înlocui maioneză cu puţîn muştar sau s epoate adaugă un dovlecel fiert sau copt); pune în salată de vinete mult pătrunjel – o face foarte gustoasă.
  • gătite la grătar şi asezonate cu usturoi, roşii sau ardei
  • gătite la cuptor, umplute cu legume (în special rădăcinoase – pastarnac, ţelină, ceapă)

Citeşte şi: Avertisment pentru cei care ţin post. Care sunt alimentele care te pot îmbolnăvi

Evita vinetele prăjite în ulei, pentru că s-a dovedit că atacă integritatea dinţilor şi alterează bună funcţionare a ficatului, mai scrie sursa citată. Dacă te-ai săturat de salată clasică de vinete cu ulei şi ceapă, amestecă în ea cubuleţe de roşii sau ardei, gogoşari sau 1-2 căţei de usturoi.