Dieta extremă cu lămâie – un mit sfărâmat

1 73124 original jpg jpeg

Dieta cu lămâie e foarte populară, mai ales de când tot soiul de vedete internaţionale se laudă cu kilogramele pe care le-au pierdut, urmând-o. Este folosită de multe femei şi ca metodă de detoxifiere. Nutriţioniştii clatină însă din cap: bând exclusiv suc de lămâie, îţi privezi organismul de principii nutritive esenţiale.

Dieta cu lămâie e extrem de strictă:trebuie să bei numai sucul respectivului fruct,şi să nu mănânci nimictimp de 2 săptămâni. Nu sunt permise nici suplimentele de vitamine şi minerale. Desigur,după această perioadă,te vei urca pe cântar şi vei constata,încântată,că ai nişte kilograme în minus.

Nutriţioniştii spun însă că acest „minus” provine nu numai din grăsimea „topită” în urma regimului hipocaloric,ci şi topirea masei mulsculare. Ceea ce,susţin specialiştii,nu e un lucru de dorit.

În plus,acest tip de dietă extremă îţi poate provoca migrene,epuizare,ameţeli,diaree,greaţă sau constipaţie. Iar deficitul de vitamine,minerale,proteine şi alte principii nutritive esenţiale de care are nevoie organismul poate declanşa afecţiuni pe care nici nu le bănuiai.

Cât priveşte efectul de detoxifiere al acestei cure,nu există dovezi ştiinţifice care să-l susţină. Dacă nu suferi de vreo boală specifică,ficatul este capabil să detoxifice prin forţe proprii organismul.

În general,dietele „extreme”,pe termen scurt,de genul celei cu lămâie,îţi afectează nu numai buna funcţionare a tractului gastro-intestinal,ci îţi pot „ataca” şi imunitatea. Iar  rezultatele mulţumitoare,în sensul kilogramelor în minus,sunt pe termen scurt,fiindcă organismul are tendinţa naturală de a reface,rapid,rezervele energetice adipoase.

Prin urmare,susţin nutriţioniştii,dacă vrei să slăbeşti temeinic,optează pentru o dietă echilbrată,pe termen lung,care se potriveşte stilului tău de viaţă. Şi nu uita că dietele nu fac doi bani fără exerciţii fizice!Recente

Ticuri nervoase care dau de gol un mincinos Sursa imagine shutterstock 1188927202 jpg
Semne subtile prin care corpul iti arata ca ai emotii reprimate Sursa imagine Pixabay jpg
calculator jpg
Cum îți dai seama că te înșală, în funcție de zodia lui jpg
Minunile Sfantului Grigorie Decapolitul Sursa imagine Doxologie jpg
limbi straine jpg
Secretul minunilor de la Manastirea din Giurgeni Sursa foto Instagram andreea elena dumbrava  1 jpg
Semnificația celor mai comune vise jpg
Test de pesonalitate Vezi ce spune despre tine modul in care iti aranjezi parul Sursa foto Pixabay jpg
rugaciuni farmece shutterstock 716270089 jpg
Trucuri să arati perfect in fotografii Sursa foto Shutterstock webp
Ai fost pagubit Cere si ajutorul Sfantului Mina, ocrotitorul nedreptatitilor Sursa foto Arhiepiscopia Sucevei jpg
Prenume de fetite jpg
Ce spune despre tine încaltamintea favorita Sursa foto Pixabay jpg
Obiceiuri si superstitii de Sfintii Mihail si Gavriil Sursa foto Shutterstock 1995712685 jpg
Ralph Lauren jpg
Telecomanda jpg
TOP 5 lucruri pe care trebuie să le ai mereu la tine ca femeie de afaceri jpg
limbajul iubirii jpg
nas jpg