Dieta pentru un somn odihnitor

1 71684 original jpg jpeg

Lipsa unui somn liniştitor poate duce, în timp, la apariţia unor serioase probleme de sănătate. Ca să te trezeşti energică în fiecare dimineaţă, trebuie să te culci devreme să nu bei cafea seara, dar şi să ai grijă şi la ceea ce mănânci. Noi ti-am pregatit o dieta pentru un somn odihnitor.

Iata in ce consta dieta pentru un somn odihnitor:

  • La cină,alimente bogate în triptofan

De pe vremea bunicilor este cunoscut faptul că un pahar cu lapte cald băut înainte de culcare,te poate ajuta să dormi mai bine. Lactatele conţin triptofan,o substanţă care induce starea de somn. Alte alimente care conţin triptofan sunt nucile,bananele,mierea,orezul brun şi ouăle.

Poţi opta pentru un bol cu lapte şi cereale integrale,pentru micul dejun,în timp ce la pârnz ori la cină poţi alege  o porţie de orez brun cu legume sau două felii de pâine din cereale integrale cu brânză. De asemenea,o cană cu ceai de tei,ceai de muşeţel sau ceai de mentă îţi vor fi de ajutor,mai ales seara.

  • Vitamina B 6 alungă stările tensionate

Pe parcursul zilei,nu uita să consumi şi alimente care conţin vitamina B6. Ea contribuie la ameliorarea stărilor de anxietate,care îţi pot tulbura somnul. Se găseşte în carnea de curcan, somon,avocado,gălbenuş,dar şi în seminţele de floarea-soarelui.

Şi vitamina B3,are se găseşte în sfeclă,alune,carne de porc şi de pui previne tulburările de somn,fiind implicată în sinteza serotoninei,care are proprietăţi sedative.

  • Pentru un somn odihnitor trebuie sa consumi peşte gras 

Acizii graşi Omega 3,care se găsesc din belşug în somon,hering,ton şi sardine,dar şi în seminţele de in favorizează producţia de melatonină,hormon care pregăteşte corpul pentru somn. Mănâncă astfel de alimente,cel puţin de trei ori pe săptămână.

Alimentele bogate în amidon,precum pastele,pâinea şi cartofii induc somnul. Un efect liniştitor îl au şi cireşele,compotul sau sucul de cireşe. Alte fructe ideale dacă ai ai tulburări de somn sunt smochinele,care ajută la relaxare asupra organismului.

Trucuri Click!pentru femei

Ai grijă să nu iei o cină copioasă,pentru că se prelungeşte digestia şi rişti să tai din orele de somn. Ia masa cu cel puţin o oră înainte de culcare.

Nu te culca având stomacul gol,căci rişti să te trezeşti în mijlocul nopţii cu crampe abdominale.