Dieta Spark - mai mult decât o dietă

1 81318 original jpg jpeg

E gândită de Chris Downie – un tip entuziast, vizionar în felul ăla pragmatic şi pus pe treabă, un tip căruia mulţi îi mulţumesc pentru că i-au învăţat nu atât să slăbească, cât să-şi adopte un nou şi mai sănătos stil de viaţă.

Vorbim aici de un plan de 28 de zile în care, prin exerciţiu moderat şi dietă atent selecţionată, se dau jos câteva kilograme bune. Şi aşa se rămâne, pentru că asta va deveni, cum spuneam, un stil de viaţă. Dieta constă într-o pauză de post, obişnuinţe alimentare sănătoase, o schimbare a stilului de viaţă şi o împrăştiere a strălucirii tale peste tot împrejur.

Nutriţie

E vorba despre un plan alimentar care să cuprindă în jur de 1 500 de calorii. Cei care ţin dieta vor avea trei mese principale şi două gusturi pe toată durata zilei. Ca recomandare generală, vorbim de grăsimi moderate, carbohidraţi buni, puţină proteină. Cei care vor să ţină dieta au libertatea de a a alege între recomandările calorice „agresive“ sau „moderate“, în funcţie de cât îşi doreşte fiecare să slăbească.

Dieta Spark pune accentul pe anumite tipuri de „superalimente“, pentru o îmbunătăţire a aspectului nutriţional, pentru o întărire a sistemului imunitar, pentru o impulsionare a minţii şi a trupului. Acestea sunt alunele, merele, afinele, broccoli, usturoiul, ceapa, tonul, curcanul şi o mare varietate de alte asemenea alimente.

Fitness

Dieta Spark pune accentul şi pe mişcare. Dieta le cere celor care vor s-o adopte să vizualizeze corpul pe care-l vor şi să se concentreze pe asta printr-o serie de activităţi fizice – abdomene, antrenament cu greutăţi, bicicletă, tenis, înot. Acestea să devină o obişnuinţă, un stil de viaţă, cum spuneam înainte. Fără figuri, fără „nu pot“, fără „azi n-am chef“.

Beneficii

Dieta Spark e abordabilă şi ca stil de viaţă, şi ca disponibilitate financiară. Nu e ceva elitist ceva inabordabil, inacceptabil. De fapt, ea a şi inspirat o grămadă de lume să se apuce de treabă. Nu puţine sunt acele voci care au depus mărturie că sistemul pus la punct de Downie funcţionează. Chiar funcţionează.