Dulciuri care nu îngraşă

1 49622 original jpg jpeg

De ce să renunţi la dulciuri pentru a-ţi menţine supleţea? Trebuie doar să împaci dieta de slăbire cu pofta de dulce.

De orice te poţi priva când vrei să slăbeşti,dar cel mai greu este să renunţi la dulciuri. Dacă ştii care dintre ele au puţine calorii,nu vei fi nevoită să le laşi. Fructele sunt aliatul tău.

În salate,plăcinte şi în rulade,sunt un adevărat deliciu pe care ţi-l poţi permite şi la regim. În rest,tot ce trebuie să faci este să înlocuieşti alimentele grase sau dulci cu unele care au mai puţine calorii.

Salate şi sucuri de fructe

Fructele de sezon sunt excelente în salate la micul dejun sau ca gustări. Şi sucurile lor sunt pline de vitamine şi te vor ajuta să eviţi băuturile îndulcite.

Renunţă la adaosul de zahăr şi la nuci sau migdale,care au un conţinut caloric ridicat,şi alege mai bine fructele uscate,care,deşi au calorii,consumate într-o cantitate mică,taie pofta pentru alte dulciuri. Prunele sau caisele uscate îţi vor da toată energia de care ai nevoie la începutul zilei.

Mere coapte

Ai nevoie de şase mere,o jumătate de cană de stafide,trei linguriţe de margarină vegetală,zece pastile de zaharină şi de scorţişoară.

Curăţă merele,scoate miezul,aşază-le într-un vas uns cu margarină,amestecă stafidele,scorţişoara şi zaharina şi umple merele. La final,presară scorţişoară.

Plăcinte şi rulade

Alege-le pe cele pregătite în casă,în care pui multe fructe. În perioada regimului de slăbit,evită blatul gata preparat,pentru că acesta conţine zahăr.

Merele sau dovleacul rase şi călite,plus câteva pastile de zaharină,sunt umplutura perfectă pentru foile de plăcintă. După ce umpli foile,le rulezi şi le dai la copt,iar la final presari scorţişoară deasupra.

Deserturi sãnãtoase

Uşor de preparat,spumele şi cremele nu te îngraşă,dacă au fructe,iaurt degresat,zaharină sau alt îndulcitor de sinteză,şi nu zahăr.

Sunt cea mai bună alegere pentru micul dejun sau pentru gustări. Dintr-o cană de iaurt degresat şi una de fructe mărunţite poţi face o spumă care nu te va îngrăşa şi este şi sănătoasă.

Dacă adaugi şi un sfert de cană de lapte degresat,vei obţine o băutură dulce (milkshake) cu puţine calorii.

Ştiai că...

-zahărul natural din fructele uscate este mai uşor asimilat de organism?

-100 g de îngheţată dietetică conţine 130 de calorii,faţă de cele 230 câte are 100 g de îngheţată cu crustă de ciocolată şi cu alune?