E bine sau nu să te cântăreşti zilnic când ţii o dietă? Iată ce spun specialiştii!

1 73380 original jpg jpeg

Multe femei au tendinţa să se urce des pe cântar când ţin o dietă pentru a vedea dacă eforturile depuse dau rezultate sau nu. Însă este acesta un obicei sănătos când vine vorba de pierderea în greutate?

Un studiu recent efectuat la Universitatea Cornell arată că persoanele care încearcă să piardă câteva kilograme şi care vor să se menţină mai slabe ar trebui să se urce zilnic pe cântar şi să-şi urmărească evoluţia greutăţii de-a lungul timpului.

În cadrul studiului s-a observat că persoanele care doresc să slăbească şi care s-au cântărit zilnic,notând rezultatele,au pierdut,în medie,3% din greutatea corporală într-un interval de 1 an.

Mai mult decât atât,după un an,participanţii la studiu au reuşit să-şi menţină greutatea timp de încă un an — ceea ce este foarte important pentru că menţinerea greutăţii corporale după o cură de slăbire poate fi mai dificilă decât slăbirea.

În cadrul cercetării,oamenii de ştiinţă le-au comunicat celor 162 de voluntari că pot urma orice metodă de slăbire doresc,timp de un an. Obiectivul fixat pentru toţi voluntarii a fost de o scădere cu 10% a greutăţii în decursul celor 365 de zile.