Femei de succes: Şi-a făcut afacere cu bani de la Guvern, în plină criză

1 50199 original jpg jpeg

Printre cele 24 de persoane care au primit anul acesta fonduri guvernamentale nerambursabile prin Programul Servicii de Piaţă se numără şi clujeanca Oana Sicoie.

Oana Sicoie (25 de ani) a încasat în urmă cu câteva zile o nouă tranşă de bani în cadrul „Programul Servicii de Piaţă", derulat prin Oficiul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj (OIMMC). Oana a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice la Cluj şi are o firmă de curăţenie cu zece angajaţi. Ea şi-a demarat afacerea cu bani de la Guvern şi acuma o dezvoltă tot din aceste fonduri.

În 2009, Oana a demarat o afacere în domeniu serviciilor de curăţenie de întreţinere şi curăţenie industrială, prin programul „Start" al Oficiului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj.Contract cu un centru logistic

Atunci a primit fonduri guvernamentale neramburasabile în valoare de 60.000 de lei,adică 50% din preţul echipamentului de curăţenie de care avea nevoie pentru demararea afacerii. „Am luat şi un credit de la CEC de 50.000 de lei,pentru că am beneficiat de sprijinul Fondului Naţional de Grantare a Creditelor pentru IMM pentru 80% din suma împrumutată. Garanţia pentru diferenţa de 20% din credit a fost dată de evaluarea echipamentelor", a spus Oana Sicoie.

Cu banii primiţi şi cu 10.000 de lei fonduri proprii a cumpărat maşini de măturat, aspiratoare şi un echipament pentru curăţarea pardoselilor. În plină criză economică a reuşit să încheie contracte cu mai multe companii din judeţul Cluj şi  zonele limitrofe. „Avem contract cu un centru logistic care se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare unde ne ocupăm de curăţenie industrială, adică măturat şi spălat mecanizat în halele de lucru şi în parcarea aferentă",a spus Oana Sicoie.

Citeşte continuarea AICI.Recente

Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg