FOTO Aşa prepari chefir în casă! Este sănătos, foarte gustos şi economiseşti şi bani

1 shutterstock 1303776586 jpg jpeg

Lapte bătut, sana, chefir, lactatele fermentate sunt sănătoase, în mod deosebit cel din urmă. Chefirul este recunoscut drept rege între lactate, datorită beneficiilor multiple asupra organismului, de la îmbunătăţirea sistemului digestiv, până la întărirea imunităţii. Vestea bună este că dacă îl prepari în casă poţi economisi chiar şi câteva zeci de lei.

De ce să bei chefir şi nu lapte bătut? Pentru că este bine tolerat de organism, chefirul este adesea preferat pentru că reglează activitatea intestinală, combate colita şi crampele stomacale, accelerează tranzitul intestinal, stimulează sistemul imunitar, creşte longevitatea, ajută şi la slăbit. Pe lista cu beneficii oferite de chefir sănătăţii se mai numără efectele pozitive asupra inimii, stomacului, rinichilor, ficatului, iar dacă îl consumi în mod regulat, combate carenţele de substanţe nutritive, de fermenţi naturali şi de microorganisme benefice pentru bună funcţionare a corpului.

Cum faci chefir în casă. Reţeta!

Te poţi bucura din plin de acest produs fabulos fără să îl achiziţionezi de la magazin, ci preparându-l acasă. Ai nevoie de ciupercă de chefir şi de lapte dulce. Sunt o mulţime de site-uri de specialitate care comercializează această ciupercă şi o mulţime de persoane care o donează pur şi simplu. În timp, ciuperca ajunge să se înmulţească atât de tare, încât mai bine o donezi, decât să o arunci.

Unii vând cu câteva zeci de lei 1, 2 linguriţe, în speranţa că pot scoate profit. Cei mai mulţi reuşesc şi poţi încerca şi tu.

Ciuperca de chefir are aspectul unei conopide şi ai nevoie de 2-4 linguriţe la 750 ml de lapte dulce. Practic, pui în lapte ciuperca şi laşi totul la fermentat cel puţin 8 ore, în funcţie de temperatura din casă.

Fereşte-te, de asemenea, să foloseşti ustensile din metal. Când s-a terminat procesul de fermentare, strecoară laptele printr-o sită cu orificii mici, iar ceea ce îţi rămâne, adică ciuperca de chefir o pui din nou la fermentat în lapte proaspăt. De la 4 linguriţe poţi ajunge în câteva săptămâni să ai câteva sute de grame de ciupercă de chefir. Contează şi cât de des pui la fermentat.

Ţinând cont că 500 de ml de chefir din comerţ costă cam cât 1 litru de lapte dulce, e lesne de înţeles că preparând chefir în casă economiseşti câţiva lei. Ca să nu mai vorbim că ştii ce lapte foloseşti în procesul de preparare.

@shutterstock, arhivă personală



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg