Fructe calorii puţine. Sunt ideale în orice cură de slăbire

1 66202 original jpg jpeg

Fructe calorii puţine. Fructele au de regula mult zahăr, de aceea nu trebuie consumate seara, dar atunci când ţii o dietă, este bine să ai în vedere fructele cu puţine calorii, pe care să le consumi cu încredere pe toată perioada curei.

Afla din acest articol care sunt acele fructe cu puţine calorii, ideale în orice cură de slăbire.

Fructe calorii puţine - De ce sunt necesare în dietă

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică,chiar şi atunci când eşti la cură de slăbire. Este cunoscut faptul că fructele au mult zahăr,de aceea nu trebuie consumate seara,ci neapărat la 1-2 ore după micul dejun,separat de orice fel de alimente. Atunci când ţii o dietă,este bine să ai în vedere fructele cu puţine calorii,pe care să le consumi cu încredere pe toată perioada curei.

Agrişele sunt printre cele mai sărace fructe în calorii. Deşi sunt destul de rare,se găsesc la munte pe toată perioada verii până la început de toamnă. Conţin 33 de calorii la 100 de grame şi sunt extrem de benefice pentru organism.

Fructe calorii puţine, ideale în orice cură de slăbire – pepenele verde,un aliat împotriva kilogramelor în plus

Pepenele verde este un adevărat deliciu vara,mai ales dacă este rece. Cu doar 30 de calorii la suta de grame,pepenele conţine 92% apă,ceea ce face ca acest fruct să fie extraordinar de benefic pentru funcţionarea optimă a organismului. Este bogat în antioxidanţi,foarte importanţi când vrei să slăbeşti. Fiind bogat în apă,îţi păstrează pielea frumoasă şi elastică pe toată perioada verii,dar este foarte bogat şi în vitamine (D,E,C,A,B12,B6) şi minerale,precum potasiu,fosfor,mangan,zinc,seleniu.

Piersicile şi nectarinele sunt fructe răcoroase şi foarte bune,mai ales pe timp de vară. Conţin 40 de calorii la 100 de grame şi sunt foarte benefice pentru sistemul nervos,sistemul imunitar şi ţin departe posibile afecţiuni cardiovasculare. Iar dacă ai probleme cu hipertensiunea,bronşita,anemia sau afecţiuni renale,piersicile sunt excelente în lupta cu acestea.

Gutuile sunt sărace în calorii

Gutuia are doar 28 de calorii la 100 de grame şi este foarte bogată în potasiu,care scade presiunea vasculară,întăreşte gingiile şi ajută la remineralizarea dinţilor,elimină toxinele din organism şi luptă cu oboseala. Vitamina C din gutuie ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv şi respirator,fiind un remediu excelent pentru răceli şi gripe.

Fructe calorii puţine, ideale în orice cură de slăbire – gutui,zmeură şi lămâi,importante surse în diete

Zmeura,care se poate congela şi păstra excelent,conţine 38 de calorii la suta de grame. Antioxidanţii din zmeură luptă cu încredere împotriva obezităţii şi diabetului. Este bogată în vitaminele C,K,B1,B2 şi E,iar ca minerale conţine magneziu,cupru,potasiu,calciu,toate în forme uşor de asimilat. Încetineşte procesul de îmbătrânire şi sunt foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar.

Cu doar 33 de calorii la suta de grame,papaya este un fruct deseori recomandat în curele de slăbire. Sunt excelente pentru întreţinerea părului,unghiilor şi menţinerii tenului curat şi tânăr. Sunt fructe care dau un bust de energie,te scapă de indigestii şi constipaţie,previn bolile de piele datorită conţinutului bogat în beta-caroten,scad glicemia şi sunt indicate pentru diabetici.

Câte calorii au căpşunele

Fructe calorii puţine

Căpşunele au doar 35 de calorii la 100 de grame,şi sunt surse importante de vitaminele B5,B6,K,C,minerale şi fibre alimentare. Sunt excelente în curele de slăbire,deoarece favorizează tranzitul intestinal şi tonifică întreg organismul. Iar acidul salicilic din căpşune îi ajută pe cei reumatici şi artritici.

Lămâia are doar 26 de calorii la 100 de grame,fiind cel mai important aliat împotriva grăsimii. Conţinutul de flavonoide fac din lămâie un important aliat în lupta contra cancerului. Lămâia este foarte bună pentru îngrijirea pielii,a dinţilor şi au puterea de a opri infecţiile. De asemenea,consumul de lămâi ajută în tratarea hemoragiilor interne,arsurilor,probleme de păr sau hipertensiune arterială.

Dieta cu apă

Dieta cu oţet de mere