Fructele şi legumele previn atacurile cerebrale

1 60618 original jpg jpeg

Chiar dacă ne aflăm în apropierea Crăciunului, nu înseamnă că trebuie să excludem din dieta noastră legumele şi fructele.

Din contră,un consum mai mare de fructe şi legume oferă organismului aprotul necesar de vitamine şi minerale. De asemenea,acestea reduc riscul de a suferi de un atac cerebral,potrivit unui studiu realizat la Institutul Karolinska din Suedia.Cresc nivelul de antioxidanţi din organismDin punct de vedere statistic,atacul cerebral este a doua cauză a mortalităţii,după afecţiunile cardiovasculare. O dietă bogată în antioxidanţi diminuează factotorii care duc la apariţia atacului cerebral,prin inhibarea stresului oxidativ şi a inflamaţiilor de la nivelul creierului. Stresul oxidativ apare atunci când organismul unei persoane nu poate face faţă efectelor nocive ale radicalilor liberi.Fructele şi legumele au un conţinut mare de substanţe bioactive cu proprietăţi antioxidante.Flavonoidele,vitaminele E şi C,precum şi carotenoizii  sunt antioxidanţi care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi ce pot duce la apariţia a numeroase afecţiuni.

De asemenea,antioxidanţii au rolul de a preveni apariţia stresului oxidativ ce se află în strânsă legătură cu declanşarea atacului cerebral.

Acest fapt a fost dovedit în urma studiului realizat la Institutul Karolinska din Suedia,rezultatele arătând că antioxidanţii ce se găsesc în compoziţia fructelor şi legumelor previn atacuri cerebrale. Persoanele care consumă în mod regulat fructe şi legume şi-au redus riscul de a suferi de atacuri cerebrale cu până la 57%,spre deosebire de cei care nu includ în dieta lor zilnică,alimente naturale.