Ghid nutriţie. Scorţisoara de Ceylon: beneficii, utilizări, compoziţie. Zona de provenienţă a scorţişoarei

1 cpf jpg jpeg

Scorţişoara este unul dintre cele mai populare condimente de pe planetă, fiind utilizată încă din cele mai vechi timpuri. Este folosită cel mai des pentru aromatizarea deşerturilor, însă beneficiile pe care le oferă sunt multiple şi nu ar trebui ignorate!

Arborii de scorţişoară cresc în majoritatea zonelor tropicale şi ating o înălţime de până la 10-15 metri. Există două tipuri distincte de arbori din care se obţine scorţişoară chinezească şi scorţişoară de Ceylon, diferenţa dintre cele două fiind la nivelul gustului. În timp ce scorţişoara de Ceylon are un gust mai dulceag şi merge de minune în deserturi, scorţişoara chinezească este mult mai potrivită în diverse preparate de baza. Conform atestarilor istorice, scorţişoară există încă din vremea Egiptului Antic, atunci când era considerată o adevărată raritate, astfel încât era oferită regilor drept cadou. Popoarele din zona Mexicului au folosit dintotdeauna scorţişoară pentru a oferi savoare preparatelor, în vreme ce europeni au văzut în acest condiment un adevărat afrodisiac.

Beneficiile scorţişoarei de Ceylon – Cum poate îmbunătăţi starea de sănătate?

Dincolo de aromă pe care o oferă preparatelor, scorţişoară de Ceylon are o mulţime de beneficii ce nu trebuie ignorate. Acestea sunt descrise în cele ce urmează.

Scorţişoara de Ceylon imbunatateste digestia şi reduce durerile abdominale

Scorţişoara de Ceylon este folosită din cele mai vechi timpuri pentru reducerea durerilor abdominale, dar şi pentru reglarea digestiei. În plus, ajută la ameliorarea greţurilor matinale fiind recomandată în cazul femeilor însărcinate. Medicii pediatri recomandă produse pe baza de scorţişoară de Ceylon şi în tratarea diareei la copii, datorită efectului astringent.

Scorţişoara de Ceylon vindeca infecţiile localizate la nivelul tractului urinar

Conform studiilor în domeniu, s-a constatat faptul că scorţişoara de Ceylon ajută la vindecarea celor mai frecvente infecţii urinare cauzate de bacterii precum E. Coli. Din seria de beneficii scorţişoară de Ceylon, acesta avantajează mai ales femeile care se confruntă adesea cu infecţii ale tractului urinar.

Scorţişoara de Ceylon are proprietăţi antifungice şi antibacteriene

Scorţişoara de Ceylon ajută la eliminarea ciupercior şi a virusurilor, fiind un remediu natural recomandat de medici. Ajută chiar şi în lupta împotriva bacteriei Helicobacter pylori, protejând în felul acesta sistemul digestiv de complicaţiile care pot apărea, ulcerul fiind cea mai severă problema cauzată de această bacterie.

Consumul de scorţişoară de Ceylon intareste sistemul imunitar

Scorţişoara de Ceylon ajută la întărirea imunităţii organismului, astfel încât acesta să se apere mult mai bine în faţă bacteriilor sau a virusurilor. Este un supliment alimentar eficient, mai ales în cazul gripelor de sezon.

Scorţişoara de Ceylon ajută la pierderea în greutate

Datorită gustului unic, scorţişoara de Ceylon oferă senzaţia de saturaţie, astfel că porţiile de mâncare consumate vor fi mult mai mici. În plus, ajută la reducerea depozitelor de grăsime din corp, pentru un aspect mult mai zvelt. Din seria de beneficii scorţişoară de Ceylon, acesta ajută persoanele supraponderale, care îşi doresc să piardă câteva kilograme, însă nu pot renunta la dulciuri.

Scorţişoara de Ceylon are un puternic efect antiinflamator

Când vine vorba de beneficii,scorţişoara de Ceylon este recunoscută pentru efectele asupra sistemului muscular. Scorţişoara este folosită, cu precădere, de sportivi, pentru refacerea organismului după antrenamente susţinute, dar şi după anumite accidentări. Cu ajutorul acestui ingredient minune, febra musculară devine istorie!

Scorţişoara de Ceylon protejeaza sănătatea orală

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, scorţişoara de Ceylon ajută la menţinerea sănătăţii orale, improspatand în acelaşi timp respiraţia.

Cum poate fi folosită scorţişoara de Ceylon?

Există mai multe modalităţi în care poate fi utilizată scorţişoară de Ceylon, descrise în cele ce urmează.

Folosirea scorţişoarei de Ceylon în preparatele culinare

Scorţişoara de Ceylon este folosită cu precădere în bucătărie, datorită aromei unice pe care o oferă preparatelor. De exemplu, plăcintele cu măr sau cele cu dovleac merg cel mai bine în combinaţie cu scorţişoară. Aceste deserturi sunt pregătite cu drag în casele tuturor românilor. Nici orezul cu lapte şi scorţişoară nu poate fi uitat, acesta fiind, de departe, deşertul copilăriei noastre. În Orientul Mijlociu, scorţişoară de Ceylon este folosită pentru a condimenta carnea de pui. De asemenea, mai poate fi folosită şi în diverse băuturi sau în supele crema, oferindu-le un gust puţîn diferit. În zona Americii de Sud, scorţişoară de Ceylon este un ingredient des folosit în ciocolată.

Folosirea scorţişoarei de Ceylon în curele de slăbire

Datorită efectelor sale asupra siluetei, scorţişoara de Ceylon a început să fie utilizată şi în curele de slăbire. Tot mai mulţi nutriţionişti recomandă consumul zilnic al pudrei de scorţişoară în diverse preparate pentru accelerarea arderii grăsimilor. Spre exemplu, se poate pune peste iaurtul preferat sau se poate amestecă în smoothie-uri. Există chiar şi numeroase reţete de dresinguri cu scorţişoară, care oferă un gust aparte banalelor salate.

Folosirea scorţişoarei de Ceylon că ingredient cosmetic

De asemenea, scorţişoara de Ceylon este folosită cu mare succes şi în industria cosmetică, datorită proprietăţilor sale antioxidante. Există o mulţime de măşti faciale pe baza de scorţişoară de Ceylon care ajută la prevenirea îmbătrânirii tenului, iar combinată cu mierea, scorţişoară lupta împotriva acneei şi redă tenului un aspect curat şi luminos. Aceste măşti cu scorţişoară de Ceylon se pot face chiar şi acasă, fiind mult mai potrivite tenului sensibil, pentru că sunt lipsite de parfumuri sau alţi iritanţi. Ingredientele necesare sunt dintre cele mai simple şi se regăsesc în orice gospodărie. O altă modalitate de a utiliza scorţişoara de Ceylon în scop cosmetic este în măştile de par, rezultatele fiind cu adevărat spectaculoase, mai ales pentru că ajută la hidratarea firului de par, stimulând în acelaşi timp şi creşterea. Aşadar, când vine vorba de beneficii scorţişoară de Ceylon, acestea fac referire şi la sănătatea tenului şi părului.

Folosirea scorţişoarei că element decorativ

Nu îl ultimul rând, batoanele de scorţişoară sunt folosite tot mai des că element decorativ, datorită aspectului plăcut. Acestea pot fi aşezate în diverse boluri, pentru a oferi o notă personală încăperii, sau pot fi încorporate în buchetele de flori. Aromă unică pe care o emană va învălui totul în jur şi va încânta simţurile. De multe ori, batoanele de scorţişoară sunt folosite chiar şi la împachetarea cadourilor, pentru un plus de originalitate. O astfel de idee va surprinde în mod plăcut, în special doamnele şi domnişoarele pasionate de obiecte handmade.

În concluzie, scorţişoara de Ceylon trebuie să devină parte din dietă zilnică, datorită numeroaselor beneficii pe care oferă atât organismului, cât şi tenului sau părului. De asemenea, ar trebui utilizată mai des şi în alte tipuri de preparate culinare, în afară de deserturi, pentru un plus de savoare. Cu singuranţă cei dragi se vor arată încântaţi de combinaţiile pregătite şi vor aprecia originalitatea gustului!



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg