Iată adevărul despre shaorma!
Este bine cunoscut faptul că poporul român este un popor “şaormar”. În ultimii ani, shaormeriile au luat o amploare foarte mare, estimându-se că, în România, se consumă zilnic aproximativ 1 milion de shaorme.
Este evident cât de apreciată este de români. În acelaşi timp,este şi hulită de foarte mulţi oameni care asociază instantaneu persoanele obeze cu,consumul de shaorma.Totuşi,care este adevărul? Este shaorma un aliment nociv sau are doar o reputaţie proastă?Vorbind la modul general,shaorma este cel mai sănătos aliment fast-food existent,dacă ştii ce ingrediente să adaugi. Iată motivele pentru care spun acest lucru: * frigerea cărnii se face în mod corect,din lateral,astfel grăsimea nu cade pe foc şi nu adaugă cărnii produse cancerigene precum se întâmplă la frigerea pe grătar * ingredientele sunt recomandate de către nutriţionişti:piept de pui,carne de oaie sau vită,roşii,castraveţi muraţi,varză,ceapă,pătrunjel,iaurt,mujdei,ardei iute,alte condimente * adaugi ce ingrediente doreşti * este preparată în faţa ta,dacă nu-ţi place cum arată un ingredient,îl poţi refuza sau poţi renunţa la comandă * este echilibrată din punct de vedere nutriţional