Nu doar mâncarea este de vină! Motive surprinzătoare pentru care poţi lua în greutate

1 mancare jpg jpeg

Dietele pot fi foarte frustrante pentru persoanele care nu reuşesc deloc să slăbească, indiferent cât de mult s-ar strădui. Dacă te numeri printre aceste persoane, iată câteva motive pentru care regimul tău de slăbit pare că nu dă rezultate!

A început numărătoarea inversă pentru persoanele care se pregătesc să aibă un corp de invidiat vara aceasta, mai ales că vom avea accesul liber pe plajă! Lipsa mişcării din pandemie şi gătitul în fiecare zi au dus la acumularea multor kilograme în plus, în special pentru persoanele care au fost stresate de acest context. Totuşi, acestea nu sunt singurele cauze pentru care kilogramele pot fi o corvoadă! 

Sarea în exces

Excesul de sare face ca apa din corp să stagneze, iar tu să te simţi mai umflat şi pufos. Este indicat să reduci treptat consumul de sare din dietă, dacă ai astfel de senzaţii, să bei mai multă apă şi să mănânci multe fructe şi legume! Totodată, drenajul limfatic şi mişcarea te vor ajuta să scapi de retenţia de apă nedorită.

Starea psihică

Stresul influenţează depunerea de grăsimi! Situaţiile neplăcute de la locul de muncă sau din viaţa personală care ne dau bătăi de cap, ne inflenţează să mâncăm mai mult pentru a ne detensiona şi a ne simţi mai bine. Aşadar, dacă ai început o dietă nouă, ai grijă şi de starea ta de spirit!

Odihna necorespunzătoare

Somnul de proastă calitate ne influenţează aspectul fizic! Lipsa somnului are o influenţă asupra hormonilor care controlează apetitul. În general, persoanele care nu dorm suficient, nici nu mănâncă sănătos - lipsa somnului ne determină să mâncăm mai multe dulciuri, mâncare de tip fast-food şi să bem mai multă cafea şi energizante.

Consumul de alcool

Alcoolul favorizează apariţia kilogramelor în plus, iar dieta poate fi sabotată dacă băuturile alcoolice sunt consumate des. O soluţie bună este înlocuirea paharului de bere sau de vin cu un pahar de apă rece. Îi poţi da aromă adăugând lămâie, mentă sau căpşuni în ea.

Menstruaţia

Femeile sunt predispuse să acumuleze câteva sute de grame în perioada menstruaţiei. Nu te speria! Este vorba despre retenţia de apă din corp, iar acest efect o să dispară imediat cu această perioadă a lunii. Este recomandat să te hidratezi mai bine, să eviţi sarea, să iei suplimentele recomandate de medicul tău, să mănânci sănătos şi să eviţi cofeina.

Sursă foto: Shutterstock