Papaia, un fruct miraculos

1 54558 original jpg jpeg

Deşi exotice şi destul de pretenţioase, fructele de papaia sunt o sursă bună de energie şi te ajută să obţii necesarul zilnic de vitamine şi fibre. Iată ce nu ştiai despre papaia!

Beneficii

1 fruct de papaia de mărime medie oferă aportul zilnic recomandat de vitamina C,care întăreşte pereţii vaselor de sânge,duce la vindecarea rănilor,facilitează absorbţia de fier,previne ateroscleroza şi reduce riscul de cancer,infarct miocardic,accident vascular cerebral şi alte boli.

Oferă o doză importantă de acid folic,necesar pentru a crea celule roşii în sânge şi pentru a sintetiza anumiţi aminoacizi,ajută la prevenirea defectelor neurologice congenitale la gravide sau la femeile care vor să rămână însărcinate.

Papaia are în compoziţie şi beta-caroten,un antioxidant ce previne dezvoltarea cancerului pulmonar şi reduce riscul anumitor boli de inimă. Beta-carotenul este transformat de organism în vitamina A,vitamină ce previne orbirea de noapte,creşte şi dezvoltă celulele,menţine sănătatea pielii,părului şi a unghiilor. 

Fructul conţine şi pectină,o fibră solubilă care te face să te simţi sătulă,ajutându-te astfel să mănânci mai puţin.

Citeşte şi:

5 secrete ale uleiului de cocos

Descoperă beneficiile caiselor!

Trucuri

Papaia este o gustare delicioasă,dar poate intra şi în categoria deserturilor. Fructul poate fi folosit,de asemenea,când găteşti,pentru a aroma puiul sau preparatele din peşte.

Pentru că are în compoziţie papaină,poate fi folosit atunci când trebuie să frăgezeşti carnea. Totodată,fructul de papaia furnizează o doză importantă de potasiu,acesta având un efect pozitiv în scăderea tensiunii arteriale.

Dezavantaje:Papaina din compoziţia fructului poate cauza dermatită la persoanele sensibile.