Pepenele îngraşă! Cât de mult şi cât recomandă nutriţionistul să mâncăm, ca să nu ne afecteze silueta

1 shutterstock 439368238 jpg jpeg

Sezonul estival înseamnă mare, plajă, bronz, ieşiri în natură, dar şi îngheţată, şi pepene. Cu toţii adorăm să ne răcorim consumând pepenii pe care îi găsim peste tot în pieţe. Sunt aceste fructe dăunătoare pentru siluetă?

Ce spune nutriţionistul Gianluca Mech legat de cât pepene putem mânca zilnic pentru a nu ne îngăşa. Fie că îl preferăm pe cel galben sau pe cel verde, pepenele reprezintă gustarea favorită a multora dintre noi pe timp de vară.

Pepenele verde

„Pepenele verde are un conţinut scăzut de calorii. 100 g de produs furnizează aproximativ 34 de calorii, dar, în acelaşi timp, este foarte săţios, fiind bogat în fibre. Recomand consumul a 100 - 150 g de pepene pe zi. Aproximativ 90% din greutatea lui este apă, însă trebuie să ţinem cont de faptul că are şi calorii, astfel că nu trebuie să exagerăm şi să mâncăm un pepene la o masă. Atâta timp cât ne rezumăm la cantitatea recomandată, nu va avea efecte negative asupra siluetei. În plus, pepenele verde este o sursă excelentă de aminoacid numit arginină, care ajută la arderea rapidă a grăsimilor‟, explică nutriţionistul Gianluca Mech.

Pepenele galben

stanga
dreapta
3 gianluca mech nutritionist 11 ok jpg jpeg

„La fel ca pepenele roşu, şi cel galben are cam 35 cal/100 g. Din punctul de vedere al sănătăţii şi nutriţional, pepenele galben este însă mai recomandat decât cel verde. Asta deoarece conţine:

– cu 7.7% mai multe proteine/100 g

– cu 20% mai mult magneziu/100 g

– cu 28.57% mai mult calciu/100 g

– de 2.25X mai multe fibre/100 g

– cu 44.35% mai puţină fructoză/ 100 g, explică nutriţionistul Gianluca Mech.

Când e ideal să-l mâncăm

„Pentru a ne păstra silueta intactă, pepenele trebuie consumat pe timp de zi. Cea mai bună recomandare ar fi pentru micul dejun. De asemenea, e indicat să evitaţi să beţi apă aproximativ 30-40 de minute după ce aţi consumat pepene. Nu e recomandat seara/noaptea. Asta deoarece digestia este mai lentă noaptea, iar consumul de pepene o poate perturba. În plus, pepenele conţine în mod natural zahăr şi ştim deja că nu e indicat zahărul, mai ales seara‟, adaugă nutriţionistul.

3 gianluca mech nutritionist 11 ok jpg jpeg

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciaţi nutriţionişti la nivel international. Sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum şi cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe gianlucamech.com.ro.

@shutterstock