Rucola, un aliat de preţ la dietă
În bucătăria mediteraneană, rucola este una dintre verdeţurile de bază. Chiar dacă are un gust uşor amărui, merită s-o integrezi şi tu în dieta ta, mai ales că e bogată în vitamine şi săracă în calorii.
5 beneficii ale salatei de rucola
1. Este o sursă de vitamine (A,C),fibre şi sulforafan (o substanţă cunoscută pentru proprietăţile sale anticancerigene).
2. Are un aport substanţial de calciu,fier,mangan,potasiu şi acid folic (menţine sănătatea oaselor).
3. Consumată frecvent,reduce riscul apariţiei multor afecţiuni (anumite tipuri de cancer,ulcer,boli ale ficatului şi plămânilor)
4. Conţine puţini carbohidraţi
5. Stimulează digestia şi ajută tranzitul intestinal
Cum o prepari
Rucola este excelentă în combinaţie cu roşii (roşii cu usturoi,roşii cu brânză,roşii cu brânză şi sos pesto).Poţi încerca:salată din frunze de rucola de la Eisberg.
Campanie susţinută de: