Salata de valeriană: are 19 calorii la 100 g şi te apără de boli

salata de valeriană jpeg

Salata de valeriană se găseşte pe rafturile supermarketurilor, însă puţine femei îi cunosc proprietăţile benefice. Începând cu faptul că e ideală în curele de slăbire...

Salta de valeriană: unde se găseşte

Cunoscută şi sub numele de salata-mielului sau fetică, salata de valeriană poate fi achiziţionată,cel mai ades,din supermarketuri. Este o plantă erbacee care înfloreşte primăvara şi creşte în zonele cu dealuri şi păşuni,în locuri însprite. Poate să crească şi în grădini sau livezi. De la planta care nu a înflorit se culeg frunzele,cu gust acrişor şi parfumat,care se consumă ca o salată bine asezonată cu ulei,oţet balsamic,sareşi piper,sau în combinaţii cu bucăţi de mere,cu nuci,cu sfeclă,cu ouă tari,carne la grătar.

Salata de valeriană are puţine calorii

Salata este potrivită în alimentaţia celor ce doresc un stil de viaţă sănătos. Are aport energetic scăzut (19 calorii/100 g),deci e ideală în curele de slăbire. E bogată în betacaroten şi în omega 2 (240 mg/100 g). Mai oferă minerale – magneziu,potasiu,fier,calciu-şi vitamine– B1,B2,folat,C.

De ce boli te apără salata de valeriană

Frunzele de valeriană au proprietăţi antioxidante,antiinfecţioase,remineralizante. Ajută la în procesele de detoxificare,drenează fluidele din organism. Au şi proprietăţi laxative,diuretice. Salata le este de ajutor persoanelor care suferă de probleme cardiovasculare,stres,insomnii,oboseală cronică,dar şi de afecţiuni renale.