Slăbeşte fără să pierzi din masa musculară!

1 67623 original jpg jpeg

Dieta pe bază de proteine este cel mai bun regim alimentar pentru femeile care vor să slăbească fără a pierde masă musculară.

Proteinele tonifică musculatura

În plus,un consum constant de proteine ajută la creşterea masei musculare,întrucât organismul foloseşte aminoacizii din compoziţia acestora pentru a preveni pierderile musculare.

De asemenea,proteinele te fac mai puternic,tonifică musculatura şi contribuie la arderea caloriilor,mult mai repede decât dacă ai consuma carbohidraţi şi fibre.

Proteinele scad apetitul alimentar

O dietă proteică taie apetitul alimentar,deoarece organismul are nevoie de mai mult timp pentru a digera alimentele bogate în proteine. Însă,acesta nu este singurul motiv pentru care proteinele reduc pofta de mâncare.

Unele studii arată că dietele bogate în proteine scad activitatea hormonilor foamei şi,în acelaşi timp,cresc capacitatea organismului de a menţine senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.  

Specialiştii susţin că este recomandat să consumăm 2 grame de proteine per kilogram cântărit.

Este de preferat ca la masa de dimineaţă să se consume cel puţin 30 de grame de proteine,pentru a oferi organismului reserve necesară de nutrienţi pe care să o transforme în energie restul zilei.