Slăbeşte sănătos cu dieta Rina!

1 85437 original jpg jpeg

Cine nu îşi doreşte o dietă care să nu presupună înfometare şi care, în acelaşi timp, să aibă rezultate remarcabile? Ei bine, dieta Rina promite să facă acest lucru, deoarece îţi poţi satisface nevoile nutriţionale, dar vei şi slăbi.

Dieta Rina este una dintre cele mai populare diete folosite în întreaga lume. În 90 de zile, respectând planul dietei întocmai, vei putea scăpa de 10 kilograme sau chiar de mai mult. Dieta Rina este un tip de dietă disociată, ceea ce înseamnă că vei mânca acelaşi aliment pe durata unei zile întregi.

Pe ce se bazează regimul

Pe durata celor 90 de ziletrebuie alternate alimentele care conţin: proteine, amidon, carbohidraţi, vitamine, deci patru zile cu meniu diferit. Singura masă care nu se schimbă este micul dejun, care în fiecare zi trebuie să conţină doar fructe crude. După încheierea celor patru zile, o iei de la capăt, întorcându-te tot la ziua de proteine.

Programarea meselor

Organizează-ţi mesele astfel încât să mănânci la interval de minimum două ore şi nu mai târziu de ora 20:00. Fructele şi legumele sunt permise întreaga zi, între mese, însă după cină nu vei mai putea mânca nimic până dimineaţa. După 28 de zile de dietă, după ziua de vitamine, o singură zi trebuie să consumi doar apă. În cele trei luni de dietă, zilele de post alimentar vor fi ziua 29, 58 şi 87.

Plan alimentar 

Ziua 1

Este ziua de proteine. După ce ai luat micul dejun consistent în fructe, la prânz poţi mânca diferite tipuri de carne (curcan, pui, peşte), fierte sau pregătite pe grătar. Poţi înlocui carnea cu trei ouă fierte sau cu brânză. Important este să consumi 200 de grame de proteine. Masa de seară trebuie să aibă acelaşi meniu ca aceea de la prânz.

Ziua 2

Este ziua de amidon. După micul dejun bogat în fructe, la prânz poţi mânca legume fierte, cereale integrale neprocesate sau orez fiert. Cina trebuie să fie indentică cu masa de prânz, dar porţia trebuie înjumătăţită.

Ziua 3

Este ziua de carbohidraţi. La micul dejun consumi tot fructe, iar prânzul poate fi compus din paste, pizza sau chiar din produse de patiserie. Cina trebuie să fie identică cu masa de prânz.

Ziua 4

Este ziua de vitamine. Vei consuma doar fructe, legume, seminţe şi nuci. Nu există o limită maximă impusă, deci poţi mânca atât cât doreşti, cu condiţia să nu consumi şi alte alimente. După această zi, reiei ordinea alimentelor până în ziua a opta şi tot aşa, în fiecare zi. Ai grijă, ca pe tot parcusul dietei, să bei suficiente lichide.