Slăbeşte şi elimină toxinele din organism cu apa de castraveţi! Cum o prepari
O modalitate simplă şi eficientă pentru a topi kilogramele în plus este apa de castraveţi, care se prepară rapid şi uşor, având proprietatea de a detoxifia organismul şi de a-ţi hidrata corpul.
Apa de castravete este, practic, o limonadă în care se adaugă felii de castravete proaspăt, însă pentru efecte sporite este bine să fie lăsată la infuzat timp de câteva ore.
Apa de castravete este o băutură răcoritoare şi hidratantă, potrivit unui studiu de specialitate castravetele fiind de două ori mai eficient în hidratare decât un pahar cu apă simplă. Acest lucru este posibil pentru că aceste legume sunt bogate în antioxidanţi, betacaroten, vitamina C, mangan, molibden şi flavonoide.
De cealaltă parte, antioxidanţii regăsiţi în castravete sunt benefici pentru reducerea riscului de apariţie a unor boli cronice precum cancer, diabet, boli cardiovasculare, Alzheimer, degenerescenţa maculară.
Castraveţii conţin două tipuri de compuşi cu proprietăţi anticancerigene: cucurbitacine şi fisteină (încetineşte progresia cancerului de prostată), dar ajută şi la reducerea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, întrucât previn creşterea tensiunii arteriale.
Ca să prepari apa de castravete ai nevoie de trei castraveţi de grădină, o jumătate de lămâie, 4-5 frunze de mentă sau busuioc un litru de apă.
Spală castraveţii, taie-i sub formă de felii, după care pune-i într-o carafă ori într-un borcan. Adaugă frunzele de mentă sau de busuioc şi apa. Amestecă băutura, după care las-o la macerat, în frigider. Când vrei să o consumi, adaugă sucul proaspăt de lămâie.