Ştii ce mănânci? Află care sunt fructele cel mai des tratate!

1 70613 original jpg jpeg

Dăunătorii iubesc fructele la fel de mult ca şi noi, aşa că este dificil să cultivi fructe fără să foloseşti pesticide. Multe dintre aceste substanţe, însă, rămân pe fruct.

Beneficiile de a mânca fructe depăşesc,în mod clar,riscurile presupuse de folosirea pesticidelor. Totuşi,există anumite substanţe care pot cauza probleme grave de sănătate, inclusiv cancer,infertilitate sau întârzieri de dezvoltare. Copiii şi sugarii-în special copiii din burtică-sunt deosebit de sensibili la aceste riscuri.

Cele mai tratate fructe

În fiecare an,Environmental Working Group (EWG),organizaţie nonprofit din SUA,analizează datele de testare pentru a identifica fructele cu cel mai mare număr de pesticide. Astfel,s-a constatat că 98 la sută dintre căpşuni,piersici,nectarine şi mere sunt testate pozitiv pentru cel puţin un produs chimic.

Căpşunile

Dacă nu sunt din curtea bunicilor,trebuie să te fereşti să mănânci căpşuni,mai ales dacă sunt de import. Potrivit EWG,40% dintre acestea conţin peste 10 tipuri de chimicale,unele ajungând chiar la 17. Testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate şi curăţate,exact aşa cum le-ai mânca.

Mai mult de atât,pesticidele folosite pentru a cultiva căpşuni prezintă unele dintre cele mai serioase riscuri pentru sănătate-nu doar pentru consumatori,ci şi pentru lucrătorii agricoli şi oamenii care locuiesc în apropierea fermelor de căpşuni. Unele sunt atât de periculoase încât au fost interzise în alte ţări.

Fructe sigure

Dacă vrei să eviţi pesticidele,există o mulţime de opţiuni sănătoase. Cele mai multe mostre de ananas,papaya,mango,grapefruit,kiwi,pepene galben şi pepene verde au foarte puţine chimicale,iar acestea sunt opţiuni mai ieftine decât căpşunile.

Fructele organice

Dacă vrei să mănânci totuşi fructe dintre cele aflate pe lista „neagră” este indicat să le cauţi pe cele organice,chiar dacă sunt puţin mai scumpe. În plus,fructele şi legumele organice pot stimula,de asemenea,absorbţia de antioxidanţi,potrivit unor studii recente.

Dar,orice ai alege,cert este că oamenii ar trebui să mănânce mai multe fructe. Cei mai mulţi dintre noi nu consumă nici două porţii pe zi. Şi,dacă vrei să reduci expunerea la pesticide,alege dintre opţiunile bune,cum ar fi papaya,kiwi şi mango sau alimente organice.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg