Te-ai horătât să nu mai mănânci carne? Trebuie să ştii ce se va întâmpla în corpul tău

1 shutterstock 1070429699 jpg jpeg

Include mai multe fructe şi legume în meniu, spun nutriţioniştii, dacă vrei să îţi menţii sănătatea. Ce se întâmplă cu consumul de carne? Nutriţionistul Monica Auslander explică de ce decizia de a renunţa la carne poate aduce unele beneficii, cum ar fi îmbunătăţirea aspectului pielii şi mai multă energie.

În ultimii ani, studiile experimentale au ridicat ipoteza că, dacă nu mănânci carne, şansele de reuşită ale unei diete sunt mai mari. Numeroşi nutriţionişti susţin că preparatele fără carne te ajută să slăbeşti, însă acest lucru nu este neapărat adevărat. Mai exact, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus şi să ai un meniu vegetarian, trebuie să ai grijă cu ce înlocuieşti carnea. Spre exemplu, mâncarea procesată care nu conţine carne poate fi la fel de periculoasă pentru siluetă precum sunt preparatele ce abundă în carne roşie.

Pielea întinereşte dacă renunţi la carne

O dietă bogată în fructe proaspete şi legume care conţin multă vitamina C redă elasticitatea pielii şi astfel o să previi apariţia ridurilor. Monica Auslander precizează că eliminarea preparatelor cu multă carne poate să reducă şi inflamaţia din corp.

Slăbeşti, dar depinde ce mănânci

Ai auzit că după ce nu mai mănânci carne o să slăbeşti? Adevărul nu este tocmai aşa. Cert este că nu vei avea arderi mai intense dacă în loc de carne o să continui să consumi produse care inhibă funcţia metabolică, cum sunt carbohidraţii rafinaţi şi mâncarea procesată.

Capeţi mai multă energie

Fructele şi legumele din regimul vegetarian, prin conţinutul mare de apă, dar şi vitamine şi minerale, te hidratează şi astfel o să simţi că ai mai multă energie.

Părul începe să aibă strălucire

Vegetarienii care consumă multe fructe, vegetale, nuci şi fasole au firul de păr mai rezistent. În plus, părul nu mai are un aspect tern, ci este mai mătăsos şi capătă un plus de volum şi strălucire. Şi unghiile sunt mai sănătoase după ce nu mai mănânci carne.

@shutterstockRecente

pisica furioasa shutterstock 1763149937 jpg
burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg