Top 5 fructe sărace în pesticide

1 73851 original jpg jpeg

Ce fructe au cele mai mari reziduuri de pesticide şi care sunt cele mai „curate“? O organizatie non-profit din Statele Unite a făcut o listă cu concentraţiile de pesticide care se află în diverse fructe – listă care te poate ajuta să orientezi atunci când faci cumpărături.

Fructele şi legumele pe care nu le cumperi din piaţa ţărănească sau din surse bio sunt de provenienţă diversă şi pot prezenta reziduuri de pesticide- substanţe chimice folosite în agricultură pentru a alunga dăunătorii.

Specialiştii americani de la Environmental Working Group au constatat că fructele care prezintă concentraţiile cele mai mari de reziduuri de pesticide sunt merele,strugurii,piersicii,căpşunile.

La polul opus,produsele agricole cu cele mai mici reziduuri chimice sunt avocado,grepfrut,kiwi,mango,ananas. Să le prezentăm,pe rând,beneficiile.

Avocado

Are de două ori mai mult potasiu ca o banană,şi este bogat în grăsimi monosaturare care reduc nivelul de colesterol. Este excelent în dieta copiilor,pentru că ajută în procesul de creştere şi dezvoltare.

Grepfrut

Conţine licopen şi flavonoizi,cu efect antioxidant şi protector împotriva cancerului. Mai are în compoziţie pectină,care ajută la scăderea colesterolului.

Kiwi

Are mai multă vitamină C decât portocala şi ajută la dezvoltarea şi buna sănătate a cartilagiilor,oaselor,dinţilor şi gingiilor. Ajută la scăderea nivelului trigliceridelor din sânge.

Mango

Este bogat în antioxidanţi,luteină şi zeaxantină,care protejează vederea. Când fructul e copt şi dulce,foloseşte-l pe post de desert,iar când nu e foarte copt şi acrişor,îl poţi adăuga cu succes în salate.

Ananas

Conţine o enzimă naturală numită bromelaină,care descompune proteinele,ajutând la digestia lor. Bromelaina împiedică formarea cheagurilor de sânge,inhibă dezvoltarea celulelor canceroase şi ajută la cicatrizarea rănilor.

Citeşte şi:

Top 9 fructe care pot înlocui cu succes medicamentele

Alimente care reduc grăsimile din sângeRecente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg