Topeşte kilogramele în plus cu dieta norvegiană! Ce trebuie să mănânci ca să slăbeşti rapid

2 dieta jpg jpeg

Una dintre cele mai simple modalităţi de a-ţi recăpăta silueta este, fără doar şi poate, dieta norvegiană sau dieta nordică, care se bazează pe cereale integrale (pline de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi), fructe de pădure (care conţin vitamina A, C şi E, fier şi potasiu) rădăcinoase, oleaginoase şi peşte sau fructe de mare.

Similară cu dieta mediteraneană, dieta norvegiană este un regim sănătos, în care este folosit uleiul de canola, spre deosebire de cel de măsline, acesta fiind sărac în grăsimi saturate şi Omega-3. 

Pentru că norvegienii consumă des peşte gras, care este bogat în Omega-3, din această dietă nu va lipsi somonul, sardinele, tonul albacora, heringul şi macroul. Un rol important îl au, de asemenea, păstăile şi leguminoasele, ca sursă majoră de carbohidraţi complecşi, fibre şi proteine. Acestea pot înlocui cu succes carnea la unele mese, fiind bogate în nutrienţi ca riboflavină, B 6, calciu, zinc şi fier.

- fructe, în special fructe de pădure, pe care le poţi consuma la orice masă

- peşte, pe care-l poţi consuma de trei ori pe săptămână.

- consumă nuci, seminţe ori migdale, ca gustare, dar renunţă la carne

 În loc de carne este recomandat să mănânci leguminoase (fasole, linte, mazăre)

– Înlocuieşte cerealele rafinate cu cele integrale

– Consumă lactate degresate

– Evită băuturile carbogazoase îndulcite

Dacă ai decis să urmezi dieta norvegiană poţ să consumi, la micul dejun fructe uscate, cereale integrale, fructe de pădure ori lactate fermentate, în timp ce la prânz poţi să consumi pâine de secară, salate, produse fermentate, murături, peşte sau ouă. Legumele ocupă un loc important la această masă, în special rădăcinoasele, tuberculii, ciupercile. Primăvara, în meniul de prânz se poate regăsi sparanghelul, păstăile, rubarba şi fuctele proaspete.

La cină, peştele este bază, însă se consumă adesea şi alt tip de carne, însă în cantităţi rezonabile. Desigur, alături de legume.