Transformă mâncărurile tale preferate în alimente dietetice! Cum să prepari pizza, chipsuri şi spaghete sănătoase

1 pizza jpg jpeg

Îţi plac pastele, cartofii şi pizza însă de fiecare dată când le consumi, te gândeşti că o să te îngraşi? Încearcă să le prepari diferit, iar silueta ta îţi va mulţumi!

Dacă vei elimina din alimentaţie zahărul, făina albă şi carbohidraţii simpli, vei aduce beneficii atât siluetei, cât şi întregului organism. Mâncarea cu conţinut scăzut de carbohidraţi reduce riscul de a avea diabet de tip II, boli de inimă, tensiune arterială şi obezitate. Totuşi, parcă oricât de mult ţi-ai dori să stai departe de astfel de preparate, pe atât de mult ţi le doreşti...

Restricţia totală nu este cheia succesului! Există o mulţime de modalităţi de a te bucura în continuare de mâncărurile tale preferate, preparându-le într-un alt mod, decât cel clasic. Iată câteva trucuri, recomandate de către nutriţionişti!

Pizza „altfel‟

Pe cât este de gustoasă, pe atât de mulţi carbohidraţi are! De pildă, două felii de pizza pot avea între 50-75 g de carbohidraţi. O modalitate de a reduce numărul de carbohidraţi şi de calorii din pizza este să renunţi la blatul clasic. Cea mai populară alternativă este blatul din conopidă. Pe lângă faptul că nu are atât de mulţi carbohidraţi, este plină şi de substanţe nutritive, ca: vitamina C, vitamina K, acid folic şi fibre.

Citeşte şi: Iată cum se prepară pizza cu blat din conopidă!

Chipsuri fără ulei

Pentru a înlocui chipsurile bogate în uleiuri, încearcă să îţi prepari în casă propriile gustări. Ai nevoie doar de cartofi, ulei de măsline şi un praf de sare. Taie felii subţiri cartofii, pune hârtie de copt pe o tavă unsă cu puţin ulei de măsline. Pune cartofii în tavă, încinge cuptorul la 150 de grade şi lasă cartofii să se rumenească. După 15-20 de minute, întoarce cartofii pe cealaltă parte. Scoate-i din cuptor când au devenit crocanţi şi presară sare pe ei. Poftă bună! 

Spaghete din dovlecei

Cine nu iubeşte o porţie de spaghete delicioase? Pentru a evita excesul caloric, optează pentru spaghetele integrale, în locul celor din făină albă. De asemenea, o altă opţiune bună este reprezentată şi de spaghetele din dovlecei. În locul cărnii de porc, alege carnea de curcan sau de pui, iar ca topping optează pentru sosul pregătit în casă, din: roşii, busuioc, usturoi, sare şi piper.

Sushi cu măsură! 

Te-ai întrebat vreodată de ce orezul din sushi este atât de lipicios? Acest lucru se datorează conţinutul de zahăr, ceea ce înseamnă şi mulţi carbohidraţi. Într-o singură rolă de sushi, pot exista 30 g de carbohidraţi sau poate chiar mai mult. Pentru a evita excesul caloric, prepară-ţi singur sushi, cu ingrediente sănătoase şi slabe din punct de vedere caloric, cum ar fi: legumele. Ţine cont şi de cantitate! 4 rulouri de sushi / porţie sunt suficiente.

Citeşte şi: Cum să mănânci sushi fără să te îngraşi!

Piure din conopidă 

Ştiai că o singură ceaşcă de piure din cartofi conţine aproximativ 35 g de carbohidraţi? Din fericire, una dintre crucifere pot salva această situaţie! Optează în locul piureului de cartofi pentru piureul din conopidă. O cană de piure de conopidă are doar 5 g de carbohidraţi şi o consistenţă foarte asemănătoare cu cea a piureului de cartof. Pentru un plus de savoare, adaugă o linguriţă de unt, cu conţinut scăzut de grăsimi!

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg