Tu ce alegi, job sau căsnicie?

1 75990 original jpg jpeg

Potrivit unui studiu recent, munca excesivă şi neînţelegerile ocupă printre primele locuri în topul principalelor cauze care duc la divorţ. Dar poate un loc de muncă să distrugă într-adevăr căsnicia?

Neînţelegerile între soţ şi soţie încep să apară atunci când munca trece pe primul loc, ignorându-i pe cei dragi. Iată când munca îţi afectează căsnicia.

Îţi aduci să lucrezi şi acasă

Deşi munca ar trebui să se facă doar la birou, majoritatea avem obiceiul să ne luăm să lucrăm şi acasă, chiar şi în weekend, timp pe care ar trebui să-l petrecem alături de familie. Atunci partenerul începe să se plângă că nu mai aveţi timp pentru voi. Acesta este semnul care ne spune că el este afectat de munca ta.

Când soţul/soţia vrea să-şi petreacă timpul cu tine, dar tu îi spui că trebuie să munceşti

Partenerul tău este romantic şi vrea să petreacă timpul cu tine, dar tu îţi aduci laptopul în dormitor şi începi să lucrezi. Ei bine, acest lucru îl va dezamăgi şi se va duce la culcare fără să-ţi vorbească. Acesta este un alt obicei care va distruge relaţia voastră.

Îţi arăţi frustrarea legată de muncă faţă de soţ

Dacă sunt probleme la locul de muncă şi tu eşti afectată de acest lucru, nu înseamnă că trebuie să te duci acasă şi să începi să ţipi la partenerul tău. El nu are nicio vină. În schimb, povesteşte-i calm prin ce treci.

Refuzi intimitatea din cauza stresului de la muncă

Când stresul este la cel mai înalt nivel, eşti afectată şi nu mai ai chef de nimic. Dar, în loc să refuzi fiecare gest al partenerului, mai bine ai încerca să treci peste probleme şi să te bucuri de sprijinul pe care ţi-l oferă. Până la urmă, asta este datoria lui. Să fie alături de tine la bine şi la rău!

Ai uitat de ziua lui de naştere

Ai fost atât de ocupată cu munca încât ai uitat de ziua de naştere a soţului tău. Atunci când începi să nu-ţi mai aminteşti de date importante, este timpul să mergi la un medic. Dacă continui aşa, relaţia de cuplu va fi afectată.