Efectele grave pe care le au asupra sănătăţii munca excesivă şi stresul!

1 75870 original jpg jpeg

Stresul şi munca excesivă pot afecta grav sistemul nervos, cauzând insomnie şi probleme de sănătate precum boli cardiovasculare sau depresie. Şi încăpăţânându-te să rezolvi toate problemele de la locul de muncă, deşi nu te mai poţi concentra, îţi vei pune în pericol sănătatea fizică şi emoţională.

Există anumite situaţii specifice de la locul de muncă care pot creşte nivelul de stres. Experţii spun că munca excesivă poate provoca stres, iar organismul începe să reacţioneze la aceste probleme. Găsirea sursei stresului este foarte importantă pentru combaterea acestuia.

Iată câteva tipuri de stres legate de muncă care-ţi pot afecta sănătatea

Munca excesivă

Dacă eşti foarte obosită când ajungi a doua zi la muncă şi continui să lucrezi în acelaşi ritm, s-ar putea ca în scurt timp să nu mai fii în stare nici să te ridici de pe scaun. Volumul mare de muncă şi lipsa alimentaţiei pot duce la tulburări psihologice şi, implicit, la stres. Încearcă să faci alte activităţi care ajută la atenuarea stresului.

Frustrarea dezvoltării în carieră

Atunci când lucrezi zi şi noapte şi nu primeşti niciun fel de recunoştinţă din parte şefului, începi să te stresezi. Acesta este indiciul care-ţi spune că este timpul să-ţi cauţi un alt loc de muncă. Astfel, vei preveni şi dezvoltarea afecţiunilor.

Lipsa de personalitate

În mediul de lucru trebuie să ai un comportament de profesionist, să renunţi la unele obiceiurile şi să înveţi să faci faţă situaţiilor dificile. Acest lucru te va ajuta să te simţi mai bine la locul de muncă, să creşti alături de ceilalţi colegi şi să capeţi mai multă încredere în tine, fără să te stresezi!

Lucrul după program

Dacă te ocupi de social media şi trebuie să fii în permanenţă informată cu tot ce se întâmplă, s-a putea să devii foarte stresată şi să-ţi fie afectată viaţa personală.

Suprasolicitare la locul de muncă

Dacă eşti epuizată fizic şi emoţional până la punctul în care este dificil să te mai concentrezi, atunci este posibil să suferi de oboseală cronică sau de o boală care-ţi afectează sistemul nervos. Această epuizare poate apărea, de obicei, în locuri extrem de stresante, legate de birou.