Un pahar de vin e medicament

1 65387 original jpg jpeg

Ştiai că despre vinul din struguri se spune că „un litru conţine a opta parte din raţia alimentară şi nouă zecimi din buna dispoziţie“? De ce este considerat şi medicament, dacă este băut cu moderaţie, află în rândurile de mai jos!

Un cercetător britanic renumit,pe numele său Roger Corder,a scris în cartea sa „Dieta cu vin. Un ghid complet pentru nutriţie şi stil de viaţă“,că băutorii de vin sunt,în general,mai sănătoşi şi au parte de o viaţă mai lungă.

De altfel,şi chimistul francez Louis Pasteur spunea că „vinul este cea mai sănătoasă şi mai curată băutură“. Dacă este bput cu moderaţie.

Această condiţie a fost semnalată şi de medicul elveţian Paracelsus,în secolul al XI-lea,când a spus că băutura extrasă din struguri este „un aliment,un medicament şi o otravă – diferenţa constă în cantitate“.

Pentru femei,cel mult 125 de ml de vin pe zi

Oamenii de ştiinţă şi medicii recomandă un consum de cel mult un pahar de 125 ml de vin roşupentru femei şi cel mult două pahare de 125 ml de vin roşu pentru bărbaţi,zilnic.

Un studiu italian a raportat,după 30 de ani de cercetări,că un consum moderat de vin creşte speranţa de viaţă. Concluzia a venit după ţinerea sub observaţie a 1.536 de bărbaţi,cu vârste cuprinse între 45 şi 64 de ani. 97% din bărbaţi au consumat 4 pahare de vin pe zi,la intervale de timp,nu toate o dată.

Descoperirea a fost uimitoare:băutorii de vin roşu au trăit cu 6 ani mai mult,în comparaţie cu bărbaţii care nu au consumat alcool,în special,vin roşu.

Conţine resveratrol,secretul unei vieţi lungi

De unde vine puterea vinului de a reîntineri organismul? De departe,resveratrolul conţinut aduce cele mai multe efecte benefice pentru corp şi minte.

Considerat a fi cheia longevităţii,resveratroluleste cel mai puternic antioxidant,având calităţi de 5 ori mai puternice faţă de betacaroten şi de 20 de ori mai mari decât vitamina C. Pe lângă strugurii roşii şi negri,vin şi must,resveratrolul se mai găseşte şi în afine şi mure.

Datorită substanţelor valoroase din conţinut,vinul are acţiune vasodilatatoare,tranchilizantă şi antivirală şi poate reduce considerabil nivelul de colesterol „rău“ din sânge.

Vinul roşu,care conţine şi tanin,acţionează pozitiv asupra sistemului nervos central şi ajută la stimularea sucurilor care participă la digestie.

Vinul alb poate înlesni evacuarea toxinelor din ficat şi uşurează respiraţia. În cazuri uşoare de gripă sau răceală,poate fi folosit pentru a spori capacitatea de apărare a organismului.

Pentru hipertensivi,vinul este un echilibrant eficient,iar persoanele care suferă de angină pectorală pot cunoaşte beneficii în urma consumului de vin,pentru că reduce crizele de angină. Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg