Unt de arahide beneficii. Desertul îţi ajută corpul în 5 feluri

unt de arahide beneficii jpeg

Unt de arahide beneficii. Pe pâine prăjită, într-un sandwich, combinat cu mere sau mâncat direct cu lingura din borcan, untul de arahide nu are cum să nu îţi placă, indiferent de ce gusturi ai. Iar partea bună este că acesta prezintă şi o serie de beneficii pentru sănătate.

Ce să urmăreşti atunci când cumperi unt de arahide

Înainte de toate,trebuie să ştii că nu orice borcan cu unt este bun,aşa că este esenţial să citeşti etichetaînainte de a-l pune în coşul de cumpărături. Ai grijă ca produsul să nu conţină ulei de palmier,care este deosebit de bogat în acizi graşi saturaţi şi care nu sunt buni pentru organism,şi să conţină cât mai puţine sare şi zahăr adăugate. În cazul în care ai îndoieli cu privire la calitatea untului de arahide din supermarket,trebuie să ştii că cel preparat în casă este uşor de făcut şi te vei bucura în continuare de toate beneficiile de care vom discuta în continuare.

1. Unt de arahide beneficii - Ajută la pierderea în greutate

Într-o porţie de 30g unt de arahide sunt aproape 200 de calorii şi în jur de 15g de grăsimi. Cu toate acestea,studiile au arătat că persoanele care consumă în mod regulat arahide tind să aibă un indice de masă corporală mai sănătos decât cele care nu mănâncă alune. În plus,acestea sunt foarte bune pentru controlul nivelului colesterolului. Untul conţine fibre şi proteine,dând senzaţia de saţietate,ceea ce înseamnă că este mai puţin probabil să faci alegeri proaste mai târziu.

2. Este bogat în proteine ​​şi vitamine

Alimentul tău preferat conţine proteine​​care ajută organismul în numeroase moduri. Este bun pentru întărirea firelor de păr,oferă supleţe pielii şi contribuie la sănătatea unghiilor. Ca şi cum nu era de ajuns,acesta este o importantă sursă de vitamina E,vitamina B6,magneziu şi potasiu,şi rivalizează conţinutul antioxidanţilor din fructe cum ar fi murele şi căpşunile.

3. Unt de arahide beneficii - Este o sursă de energie post-antrenament

Proteina din arahide ajută la recuperarea musculară şi la recăpătarea energiei,după o sesiune istovitoare de gimnastică.

4. Ajută la prevenirea diabetului

În 2002,Şcoala de Sănătate Publică de la Harvard a efectuat un studiu care a arătat că doar o lingură de unt de arahide (sau 28g de alune întregi),de mai mult de cinci ori pe săptămână,poate reduce cu 20% riscul de a dezvolta diabet zaharat. Dacă ai deja diabet,produsul poate fi în continuare consumat în condiţii de siguranţă,atâta timp cât alegi un sortiment fără adaos de zahăr.

5. Unt de arahide beneficii - Este un rapel de memorie

Niacina,cunoscută şi sub numele de vitamina B3,este excelentă pentru îmbunătăţirea funcţiei memoriei,iar alunele sunt cele mai bune surse de niacină. Untul de arahide a fost legat de declinul cognitiv redus odată cu înaintarea în vârstă şi poate fi chiar benefic pentru reducerea risului de a dezvolta boli de memorie,cum ar fi demenţa sau Alzheimer.



Recente

Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg