Vitaminele care te ajută să slăbeşti sănătos – Aliaţii unei siluete de invidiat

1 shutterstock 498090097 jpg jpeg

Fie că alegi să îţi iei vitaminele direct de la sursă, din legume şi fructe, fie că alegi suplimentele, te sfătuim să mizezi pe aceste vitamine care slăbesc, atunci când vrei să-ţi subţiezi silueta, dar şi când vrei să faci o cură de sănătate curată.

În acest articol enumerăm cele mai recomandate şi administrate vitamine care pot avea un rol important în procesul de slăbire. Dacă ţii o dietă, ai grijă ca alimentele din meniu să fie bogate în aceste elemente nutritive. În felul acesta cura de slăbire va avea efectul scontat.

Complexul de vitamine B

Un rol major în pierderea în greutate îl joacă vitaminele din complexul B, care sunt nu mai puţin de şapte: vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (acidul pantotenic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B8 (biotina) şi vitamina B12 (cobalamina).

Secretul acestor vitamine este că funcţionează optim dacă sunt administrate împreună. Acesta este motivul pentru care, în unele cazuri, administrarea vitaminei B12 nu a avut efectele aşteptate, mai precis nu a contribuit vizibil la scăderea în greutate. Când apar tulburări ale glandei tiroide, cel mai adesea printre simptome se numără şi fluctuaţiile de kilograme. De aceea, ca să previi îngrăşarea, asigură-te că în corp există o cantitate suficientă de vitamine B2, B3 şi B6.

Vitamina E

De obicei, această vitamină se găseşte în cantităţi mari în alimentele bogate în grăsimi mononesaturate şi are un rol esenţial în menţinerea activităţii normale a metabolismului. Dacă în corp există o carenţă de vitamina E (tocoferol), apare nevoia de a consuma grăsimi nesănătoase.

Vitamina D

O cantitate suficientă de vitamina D (calciferol) în corp facilitează luptă pentru eliminarea kilogramelor în exces.

Vitamina C

Cunoscută şi sub numele de acid ascorbic, vitamina C ajută la absorbţia mai bună a celorlalte vitamine şi minerale care pot accelera metabolismul. De exemplu, fixează în corp fierul şi acidul folic, stimulându-le să grăbească procesul de ardere caloric şi să asigure oxigenarea fluxului sangvin.

Minerale necesare pentru absorbţia vitaminelor

Şi mineralele joacă un rol fundamental în organism, asemenea vitaminelor. De fapt, acestea ajută corpul să asimileze mai bine vitaminele de care are nevoie pentru a funcţiona la parametri normali. Calciu, spre exemplu, contribuie la reducerea depozitelor de grăsime, cromul ajută la procesarea eficientă a carbohidraţilor şi a grăsimilor. Suplimentele de zinc cresc acţiunea benefică a complexului B în corp, în timp ce manganul accelerează arderile în organism.

@shutterstock