Cele mai rele combinaţii alimentare. Ce nu trebuie să mănânci niciodată împreună la aceeaşi masă

1 shutterstock 1684310323 jpg jpeg

Deşi gusturile s-au rafinat mult în ultimii ani, iar meniurile au devenit tot mai sofisticate şi diversificate, oamenii fac greşeli mari când vine vorba despre alimentaţie. Unele combinaţii sunt adevărate bombe calorice, pe care ar fi bine să le evitaţi.

Cine poate rezista unui şniţel bine rumenit cu o garnitură de cartofi prăjiţi? Şi să nu uităm de chifla proaspătă de lângă el. Acesta este unul dintre cele mai comandate feuri de mâncare din meniurile restaurantelor, iar primii doritori sunt copiii. Nimic mai rău! Combinaţia de proteine (carne) şi carbohidraţi (cartofi, pâine) e dezastruoasă pentru stomac. Sucurile gastrice abia pot face faţă digestiei, iar alimentele vor fermenta în stomac. Astfel apar balonarea şi flatulenţa. Ideal este să combinaţi proteinele (din carne, lactate, brânzeturi) cu legume.

Fructele sunt alimentele care se digeră mai repede, însă atunci când le combini cu alte alimente timpul se măreşte. Ele fermentează şi apare senzaţia de balonare. De aceea nu ar trebui niciodată consumate ca desert la masă, ci ca gustare, între mese, singure, neasociate cu alte produse. Se pot consuma fie cu cel puţin o oră înainte de masă, fie la trei ore după masă,

stanga
dreapta
2 shutterstock 233720485 jpg jpeg
3 shutterstock 683094832 jpg jpeg
4 shutterstock 364090238 jpg jpeg

Apa trebuie băută la temperatura camarei, nu foarte rece, în cantităţi mici şi pe parcursul întregii zile. De asemenea, apa se bea între mese, niciodată în timpul mesei, pentru că ea diluează sucurile gastrice şi încetineşte digestia.

O altă combinaţie nefastă este aceea dintre două tipuri de proteine: de exemplu, carne şi brânză sau ouă şi carne. Da, puiul cu sos gorgonzola e delicios, la fel şi ouăle ochiuri cu bacon (aici intră în combinaţie şi grăsimile), dar e bine să apară în meniu cât mai rar. O masă bogată în proteine este greu digerată, sistemul digestiv depune efort, ceea ce înseamnă mai puţine energie pentru organism. Iar când organismul e lipsit de energie, cere zahăr.

Grăsimile şi carbohidraţii nu fac nici ele casă bună... pentru stomac. Cartofii prăjiţi sau pâinea cu unt sunt, de asemenea, preferatele oamenilor din întreaga lume, dar recomandarea specialiştilor este să le consumăm rar. Atunci când consumăm cantităţi mari de grăsimi, tranzitul intestinal încetineşte, iar digestia devine greoaie. Cele mai recomandate grăsimi sunt cele provenite din uleiul de măsline sau acizi graşi din avocado, somon, seminţe, nuci etc.

FOTO Shutterstock



Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg