Cum se păstrează în formă o fostă balerină? Recomandă tuturor aceste exerciţii!

1 shutterstock 590728301 jpg jpeg

Dansatorii de balet îşi încheie de obicei cariera între 30 şi 40 de ani, dar dacă nu mai fac piruete pe scenă nu înseamnă că opresc antrenamentul pe care obişnuiau să-l facă atunci când apăreau în faţa publicului. O dansatoare de balet pensionară s-a obişnuit să facă aceste exerciţii care o ajută să stea în formă.

O newyorkeză care s-a retras din lumea dansului pe când avea 25 de ani a continuat să facă mişcare şi după ce a ales altă meserie, deoarece pentru ea a fost mereu important să rămână activă din punct de vedere fizic. Înoată, aleargă, ţine cursuri de balet pentru adulţi şi face mult stretching, care a devenit important mai ales după ce s-a retras, pentru că avea un serviciu care presupunea să stea ore în şir aşezată la birou. În fiecare zi, are grijă să facă întinderi şi alte exerciţii de acest fel pentru a rămâne în formă. Ţi le recomandă şi ţie, mai ales dacă petreci mult timp în faţa unui computer.

Poziţia copilului

Pe o saltea sau pe covor, te aşezi în genunchi. Apropii degetele de la picioare, ţinând genunchii depărtaţi şi întinzi mâinile înainte şi te apleci până când şezutul începe să se ridice de pe călcâie. Rămâi puţin în această poziţie şi respiră profund.

Fandare şi rotire

Îndoi genunchii pentru a face o fandare înainte. Îţi duci mâinile la ceafă pentru a-ţi întinde spatele. Te roteşti de câte 2 ori spre dreapta, apoi spre stânga. Repeţi aceste mişcări de cel puţin trei ori pe fiecare parte.

Îndoire spre spate

Culcat cu faţa în jos, pe saltea, duci mâinile în partea de jos a spatelui. Ridici pieptul atât cât să poţi respira adânc. Te ridici în picioare şi repetaţi mişcarea de 2 ori.

Întindere în lateral

Stând ridicat, îţi prinzi braţele deasupra capului, apucând încheietura unei mâini cu cealaltă. Arcuieşte-te şi roteşte-te spre dreapta şi încearcă să-ţi distribui greutatea corporală pe ambele picioare. Procedezi la fel pe partea stângă şi repeţi mişcările de câte 4 ori pe fiecare parte.

Abdomene

Pentru a face abdomene, te întinzi pe spate, cu mâinile la ceafă. Este important să le faci corect, aducând corpul în forma literei C, fără a tensiona gâtul şi respirând profund. Pentru a nu risca să tensionezi gâtul,susţine ceafa numai cu degetele, nu cu palmele întregi.

Plank

Cu faţa în jos, te ridici ca pentru o flotare, cu braţele întinse în dreptul umerilor şi cu picioarele îndepărtate. Retragi abdomenul şi încerci să stai cât mai drept. Menţii poziţia timp de un minut.

FOTO: Shutterstock