Exerciţii care redau siluetei forma armonioasă. Le poţi face chiar la tine acasă!

1 armonie yoga shutterstock 374400103 jpg jpeg

La an nou, corp nou. Este mai uşor de zis, decât de făcut, însă cu ambiţie şi un plus de efort poţi atinge acea versiune mai bună a ta. Planul alimentar sănătos trebuie completat de unul care implică mişcare, pentru ca tu să slăbeşti şi să te tonifiezi, în acelaşi timp.

Cornel Moca, specialist sportiv & nutriţie, a ales cinci exerciţii simple, pe care le poţi face şi tu, chiar şi în apartament, şi care să te ajute să-ţi tonifiezi toate părţile corpului.

Genuflexiunile îţi lucrează coapsele şi fesierii

Cu picioarele depărtate pe linia umerilor, ţine braţele pe lângă corp şi spatele drept, apoi trage aer în piept şi coboară concomitent cu ducerea bazinului către înapoi şi ridicarea braţelor la nivelul umerilor. Menţine poziţia o secundă, apoi ridică-te uşor şi expiră pe durata acestei mişcări. Execută acest exerciţiu simplu timp de 30 de secunde, apoi fă pauză 15 secunde.

Genuflexiuni
Genuflexiuni

Flotări îţi vor tonifia pieptul şi braţele

În acelaşi timp, lucrezi în plan secundar şi coapsele, abdomenul şi fesierii care stau în contracţie. Dacă eşti începătoare într-ale flotărilor, întinde-te pe burtă, aşază palmele în lateral, în linie cu pieptul, menţine genunchii pe sol, abdomenul şi fesierii încordati, ţine spatele drept şi, apoi, împinge în braţe. Expiră când împingi şi trage aer în piept pe coborâre. Dacă această variantă este prea uşoară, execută exerciţiul cu genunchii ridicaţi. Recomand 30 de secunde de lucru cu 15 secunde de pauză.

Flotări
Flotări

Fandările remodelează coapsele

Un alt exerciţiu eficient, fandarea tonifiază şi remodelează coapsele şi fesierii. Stai în picioare cu spatele drept, ţine braţele apropiate de piept, inspiră şi păşeşte cu piciorul drept în spate. Formează un unghi de 90 de grade cu ambele picioare şi asigură-te că îţi poţi vedea vârful adidasului peste genunchiul din faţă. Apoi expiră, revino la poziţia iniţială şi execută cu piciorul stâng aceeaşi mişcare.

Şi acest exerciţiu trebuie efectuat timp de 30 de secunde, cu 15 secunde de pauză.

Fandări
Fandări

Ridicările de bazin, pentru musculature lombară

Acest exerciţiu lucrează fesierii, coapsele şi musculatura din zona lombară. Întinde-te pe spate, ţine palmele pe lângă corp, flexează picioarele şi pune tălpile pe sol, cât mai aproape de tine, menţinându-le paralele. Trage aer în piept, ridică bazinul de pe sol şi încordează fesierii, ţine-l sus timp de una-două secunde, apoi expiră pe coborâre şi continuă. Recomand 30 secunde de ridicări de bazin, cu o pauză de 15 secunde.

Ridicări de bazin
Ridicări de bazin

Abdomenele îţi remodelează talia

Cum se face? Întinde-te pe spate, aşază palmele sub şezut, ţine picioarele întinse şi mijlocul lipit de podea, cu umerii şi capul pe sol. Trage aer în piept, apoi ridică picioarele la 90 de grade şi expiră. Inspiră, apoi, când cobori piciorul în poziţia iniţială. Repetă timp de 30 de secunde, apoi fă o pauză de 15 secunde.

Abdomene
Abdomene

Cât este nevoie?

Dacă este să urmăm sfaturile specialiştilor în medicină sportivă, recomandarea este de minimum 150 de minute de mişcare, pe parcursul unei săptămâni. Încălzirea, intensitatea graduală a exerciţiilor şi odihna sunt, cu toate acestea, factori foarte importanţi în planificarea activităţii sportive săptămânale. Cu alte cuvinte, mai puţin şi mai des este mai bine decât prea mult şi prea intens.

Sfat!

Încălzirea şi stretching-ul de după sport sunt foarte importante în prevenirea accidentărilor şi a febrei musculare, mai ales în cazul începătorilor. Dacă simţi durere şi disconfort în timp ce faci un exerciţiu fizic, opreşte-te: e posibil să-l execuţi greşit, iar asta face mai mult rău decât bine. Ascultă-ţi corpul şi nu exagera cu sportul, dacă vii după o pauză prelungită de sedentarism!

Text: Florentina Iana

Foto: Shutterstock



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg