FOTO Înainte şi după. Cum şi cât şi-au propus doi soţi să slăbească împreună în mai puţin de un an

1 122078648 174458794222155 7087193859119860983 n jpg jpeg

Stephanie şi soţul ei Brandon locuiesc în Duluth, Minnesota. Într-o dimineaţă de ianuarie, cei doi au realizat că, împreună, pot face lucruri minunate.

La începutul lui 2020, soţii Engblom şi-au propus să aducă în viaţa lor schimbarea. Fiecare cântărea, la acel moment, cu puţin peste 130 de kilograme, iar soţul tocmai ce fusese diagnosticat cu apnee în somn. Nici Stepahie nu se simţea tocmai bine, iar asta pentru că o durea întreg corpul. 

„Trebuia să facem o schimbare dacă ne dorim o viaţă lungă, fericită, sănătoasă şi poate, într-o bună zi, să ne întemeiem o familie”, a povestit femeia, în vârstă de 25 de ani, pentru publicaţia Today.com

În mai puţin de un an, Stephanie a slăbit 52 de kilograme, iar Brandon a pierdut mai mult de 36 de kilograme. Cei doi au explicat că nu au avut nicio dietă-minune sau vreun plan de activitate fizică foarte intensă, ci totul a constat într-un stil de viaţă echilibrat. Mai mult decât atât, tânăra, deşi a urmat în trecut mai multe diete, totul se sfârşea cu luarea kilogramelor pierdute înapoi, ceea ce nu a fost deloc eficient. Până la urmă, Stephanie nu şi-a mai dorit rezultate imediate şi nefolositoare, ci o schimbare benefică pe termen lung. 

Ce a însemnat pentru ei un stil de viaţă sănătos 

Totul a început cu paşi mici. În loc de cafea cu lapte, siropuri sau ciocolată, băutura a devenit una simplă sau combinată cu alte lichide cu conţinut scăzut de calorii, ca de exemplu laptele de migdale. Încă se mai bucură de mâncărurile preferate, precum pizza sau tacos, dar într-o variantă sănătoasă: cu iaurt în loc de smântână grasă, mai multe legume şi carne slabă. 

„Poţi să mănânci ceea ce-ţi doreşti, dar cu măsură. Este vorba, mai mult, de cantitatea porţiilor decât de eliminarea completă a anumitor alimente”, sugerează Stephanie. 

Brandon este avocat de meserie. La cei 29 de ani pe care-i are, acesta a schimbat dieta plină de carbohidraţi cu una proteică, care îi va menţine senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. 

Cei doi soţi consideră că le este mai uşor să treacă prin schimbare pentru că se au unul pe celălalt şi au un scop comun. În plus, Stephanie ţine şi un jurnal, ceea ce o face mai responsabilă când vine vorba despre atingerea obiectivelor. 

„Scriu în fiecare săptămână tot ceea ce mănânc, ce simt, de ce vreau să mănânc. Toată lumea are un pix şi o hârtie”, a explicat femeia. 

Tânăra obişnuia să creadă că, pentru a slăbi, trebuia să facă antrenamente intense la sală în fiecare zi, dar nu a fost aşa. Cuplul a găsit metodele potrivite pentru ei înşişi să facă sport aşa cum le place. 

„Am mers aproape doi km în fiecare zi, alături de câinele nostru, şi este un efort pentru a ne asigura că facem mişcare. Mergem la sală din când în când, dar am avut antrenamente foarte uşoare”, a spus Stephanie. 

Cei doi şi-au creat inclusiv un cont de Instagram. Celor care îi urmăresc i-a sfătuit să îşi propună şi să menţină o rutină, nu o motivaţie care, de obicei, este trecătoare. 

„Este vorba despre mici modificări: nu trebuie să fie o restricţie completă de la început. Ceva nou în fiecare zi, care te aduce cu un pas mai aproape de obiectivul tău”, au mai povestit Stephanie şi Brandon. Recente