Hulk există! Cum au ajuns să arate culturiştii care îşi injectează ulei în muşchi. Îşi riscă viaţa pentru frumuseţe

1 culturist jpg jpeg

Anumiţi bărbaţi îşi riscă viaţa pentru a arăta cât mai bine.

Valdir Segato (Foto 1 şi 2 galerie) are 51 de ani, dar îşi injectează muşchii cu synthol din 2013, în ciuda riscului de apariţie a accidentelor vasculare cerebrale şi a diferitelor infecţii doar pentru a-şi creşte bicepşii, pectoralii şi muşchii spatelui. Bărbatul s-a lăsat inspirat de aspectul fizic al actorului Arnold Schwarzenegger din tinereţe, dar şi de cel al unor personaje din benzi desenate, precum Hulk, scrie Daily Mail. 

Astăzi, el postează cu mândrie imagini şi videoclipuri pe reţelele de socializare, numindu-se „Valdir Synthol” pe Instagram. În tinereţe, bărbatul era dependent de nişte pastile pentru slăbit şi a pierdut atât de multe kilograme încât cei din anturaj l-au asemuit cu un „câine subnutrit”. Până la urmă, a renunţat la ele şi a început să facă sport. Cineva din sala de antrenamente i-a oferit synthol pentru a încerca să-şi injecteze muşchii, iar de atunci a devenit dependent. Medicii l-au avertizat pe bărbat că riscă amputarea. 

Valdir are pe contul său personal de social media atât poze din tinereţe, cât şi poze după transformarea uluitoare. Bicepşii lui au crescut, în mod şocant, ajungând să aibă o dimensiune de 60 cm. Pe Instagram, bărbatul se laudă cu 37.000 de fani. În timp ce unii dintre internauţi îi critică aspectul fizic, alţii îl compară pe Valdir cu personajul Hulk. 

Injectarea cu synthol prezintă multe riscuri pentru sănătate, printre care şi infarctul miocardic şi leziuni ale nervilor. Syntholul este format, de obicei, din 85% ulei de susan, 7,5% un analgezic şi 7,5% alcool. Cu alte cuvinte, cei care apelează la synthol nu doar că vor avea fizicul dorit, dar îşi vor asuma consecinţele care, uneori, devin fatale. 

Un alt culturist din Rusia (Foto 3 galerie), în vârstă de 24 de ani, a fost supranumit Popeye din cauza bicepşilor enormi. Tânărul a trebui să treacă prin intervenţie chirurgicală. Medicul i-a scos din braţe câteva kilograme de synthol, sânge coagulat şi ţesut cu fragmente de muşchi, scrie Nypost.com.