Întrebări care rănesc sentimente. Evită să le pui!

Poate că ai cele mai bune intenții și îți dorești să descoperi mai multe despre persoana din fața ta, însă anumite întrebări pot fi deranjante pentru interlocutor. Pentru a-ți păstra relația, evită să-ți manifești următoarele curiozități!  

image

Uneori, din dorința de a socializa, ajungem să punem întrebări despre viața persoanei fața noastră. Și, în timp ce unele curiozități sunt binevenite, altele pot fi, de-a dreptul, deranjante. De exemplu, cu întrebarea „cum de încă ești singur/singură?‟ putem crede că îi facem un compliment persoanei din fața noastră, însă ea poate să considere că trebuie să își explice singurătatea. 

Citește și: Test: Răspunde la întrebări și află cât de bine îți cunoști partenerul de viață! 

„De ce arăți atât de obosit/obosită?‟ este o altă întrebare nepotrivită. S-ar putea să te îngrijoreze felul în care arată amicul/amica ta, dar mai bine eviți întrebarea, deoarece îi transmiți, de fapt, că nu arată bine. S-ar putea ca interlocutorul să nu își dorească să discute despre problema lui. 

„Ce vârstă ai?‟ / „Ce studii ai?‟ / „Ai slăbit?‟

În general, nu este nevoie să întrebi care este vârsta persoanei cu care socializezi (cu excepția momentului în care ai nevoie de anumite date personale pentru o cercetare). Vârsta este doar un număr, motiv pentru care persoana cu care vorbești s-ar putea simți judecată doar dacă este întrebată ce vârstă are. 

Și întrebarea „Ce studii ai?‟ poate fi deranjantă pentru interlocutor. Poate că persoana din fața ta nu are o diplomă de studii superioare și nu își dorească să discute despre asta sau poate că regretă alegerea pe care a făcut-o cândva. Prin urmare, evită să discuți despre asta dacă contextul nu o cere! 

Poate ești interesat și de: Întrebările incomode pe care să și le pună cuplurile longevive 

„Ai slăbit?‟ ar putea să sune precum un compliment, dar persoana din fața ta s-ar putea simți prost. Pe de o parte, poate că simte că o vei judeca dacă va lua din nou în greutate, iar pe de altă parte, poate că are probleme de sănătate pe care nu dorește să le aducă în discuție. Prin urmare, pune această întrebare doar dacă interlocutorul deschide subiectul! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg