Întrebările incomode pe care să și le pună cuplurile longevive

Dacă aţi depăşit un deceniu de relaţie înseamnă că vă potriviţi destul de bine şi că sunteţi mulţumiţi în mare măsură de ceea ce aţi realizat împreună. N-ar fi rău, totuşi, să vă faceţi timp să vorbiţi şi despre ce ar putea fi îmbunătăţit. Aceste întrebări ar putea să vă ajute să vă daţi seama ce lipseşte!

image

Cu siguranţă, scopul tău este să sărbătoriţi încă zece ani împreună. Din acest motiv, o conversație sinceră cu jumătatea ta poate să vă aducă amândurora numai avantaje. Câteva întrebări trebuie rostite, chiar dacă pot fi incomode. Sunt întrebările pe care fiecare partener ar fi indicat să le adreseze celuilalt după aniversarea de zece ani împreună.

Ești mulțumit de ceea ce am construit împreună?

Este important să vă puneţi unul altuia această întrebare, deoarece necesită ca un cuplu să reflecteze asupra circumstanțelor lor actuale de viață, cum au ajuns acolo, dacă doresc să continue să avanseze şi cum. Întrebarea ar trebui să fie pretextul unei conversații deschise cu scopul de a face o schimbare dacă oricare dintre cei doi nu este mulțumit de ceva. Unul dintre voi ar putea spune că este mulțumit de felul în care sunteţi ca părinți, dar şi că ar putea fi mai fericit în privinţa vieții sexuale. Conversația ar trebui să se concentreze pe rezolvarea problemelor.

Este esențial să vorbiţi despre viitor, dar este la fel de important să facem un bilanț. Problemele pot apărea atunci când cuplurile vorbesc despre sacrificarea dorințelor lor pentru partenerii lor sau pentru binele general al cuplului. Această dinamică poate face ca o persoană să se simtă nesatisfăcută sau deconectată, chiar și atunci când lucrurile merg foarte bine cu cuplul.

Vezi şi: TEST Cât de dependentă eşti de partenerul tău şi cum te poate afecta o eventuală despărţire

Încă te mai simți atras de mine?

Dacă ai o relaţie de zece ani, sunt șanse mari să te fi confruntat cu rutina. Este o capcană obișnuită și una care necesită atenția ta, pentru că a te simți neatractiv nu este tocmai propice pentru satisfacția în cuplu pe termen lung. Cuplurile aflate în această etapă pot descoperi că nici măcar nu se mai cunosc cu adevărat, mai ales dacă dinamica lor s-a transformat într-o relație de colegi de cameră. Chiar și partenerii din cuplurile care şi-au programat să aibă relaţii intime săptămânal spun că se simt deconectaţi de partenerii lor. Poate fi inconfortabil să-ți întrebi partenerul dacă încă te iubește și se simte atras de tine, pentru că răspunsul poate avea implicații serioase pentru viitorul relației.

Care sunt planurile tale pentru următorii ani?

Nu este puţin lucru să depăşeşti zece ani de relaţie. Sunt șanse mari să fi ajuns până aici datorită stabilirii şi a atingerii unor obiective împreună. Este esențial să nu consideri de la sine înțeles acel spirit de colaborare. Uneori, cuplurile presupun doar că cealaltă persoană simte la fel ca ei și nu mai verifică alegerile care au impact asupra unității familiale.

Vezi şi: Vrei mai multă pasiune în dormitor? Consumă aceste alimente afrodiziace!

A fi capabil să vorbeşti cu partenerul tău despre cum vrei să arate viitorul vostru influențează alegerile pe care amândoi le faceţi în prezent. Verificați dacă sunteţi pe aceeaşi lungime de undă atât în privinţa aspectelor mici, cum ar fi locul unde veţi merge în vacanţă, cât și a celor mari, ca mutarea în alt oraş.

FOTO: Shutterstock