10 afecţiuni serioase de care te poţi vindeca dacă faci dragoste aproape zilnic

1 73146 original jpg jpeg

Cercetările în domeniu au arătat că actul sexual este benefic şi pentru sănătatea fizică. Există mai multe avantaje asupra sănătăţii atunci când faci dragoste şi pe care trebuie să le cunoşti.

În plus, s-a dovedit că persoanele care fac dragoste în mod regulat,riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi cancer este mult mai mic decât la bărbaţi.

Citeşte şi:Poziţii sexuale pe care bărbaţii le adoră

În plus,mai trebuie să ştii că oamenii cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani au o viaţă sexuală mult mai activă,în timp ce la cei din grupa de vârstă 20-30 lipseşte. Acest lucru se datorează faptului că în acest secol prea multe activităţi sexuale cresc riscul de a dezvolta boli pentru grupa de vârstă mai tânără.

Iată ce boli poţi vindeca atunci când faci sex: Bolile cardiovasculare

Ajuţi la îmbunătăţirea funcţiei cardiovasculare atunci când faci dragoste,pentru că este scăzut riscul de a suferi atac de cord sau orice altă afecţiune cardiovasculară. Aceasta este principala condiţie care poate fi tratată atunci când ai o viaţă sexuală activă.

Durerea de cap

În timpul actului sexual,un hormon numit oxitocina este eliberat şi acesta eliberează la rândul său endorfine. În plus,aceşti hormoniajută la relaxarea corpului şi creierului şi,de asemenea,ajută la combaterea durerilor de cap.

Are efect antidepresiv

Contactul sexual este considerat unul dintre cele mai bune antidepresive şi ajută la îmbunătăţirea stimei de sine.

Insomnia

Nu reuşeşti să adormi nopţile? Dar ai observat că după ce faci dragoste cu partenerul adormi mult mai repede? Acest lucru se întâmplă pentru că tensiunea prezentă în organism este eliberată.

 Incontenenţa urinară  

Aceasta este o altă afecţiune care poate fi tratată dacă faci dragoste. Contactul intim ajută la ameliorarea incontenenţei urinare deoarece întăreşte pelvisul şi împiedică scurgerea urinei.

Citeşte şi:Ce este tulburarea hipoactivă a dorinţei sexuale

Atrofierea masei musculare

Combaterea atrofierii masei musculare şi articulaţiilor sunt unele dintre principalele beneficii ale dragostei. Atunci când faci dragoste muşchii se relaxează şi dispare durerea musculară sau de articulaţii.

Cancerul de sân

Aceasta este o veste foarte bună pentru femei. Una dintre bolile care pot fi împiedicate de la dezvoltare atunci când faci dragoste este cancerul de sân. Prin eliberarea de oxitocină sunt protejaţi sânii de a dezvolta cancer.

Sursă+credit foto: boldsky.com