10 lucruri din dormitor care te îmbolnăvesc şi fac rău

1 71684 original jpg jpeg

Te trezeşti mai obosit/ă decât atunci când te-ai pus la somn? Ai dureri de cap şi gâtul inflamat? E greu să îţi aminteşti când ai dormit bine ultima oară? Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, atunci trebuie să schimbi ceva. CasoTeca îţi spune 10 lucruri din dormitor care te îmbolnăvesc şi fac rău.

Perna

După o zi lungă şi grea,probabil că ai lăsat un oftat de uşurare atunci când ai pus capul pe pernă. Din păcate,pernele adună rapid cantităţi excesive de bacterii,spori de mucegai şi acarieni de praf,ceea ce duc la simptome alergice. Poţi avea dureri de gât şi de cap. Perna de dormit ar trebui schimbată cel puţin o dată pe an,în cazul în care acestea nu se pot spăla. În plus,utilizează o husă anti-alergic pentru a proteja perna. Schimbă faţa de pernă odată la câteva zile la fiecare pernă.

În cazul în care nu ai simptome alergice,dar ai dureri de cap,ai gâtul înţepenit,iar umerii te deranjează dimineaţa,atunci tot perna e de vină. De-a lungul timpului,pernele îşi pierd sprijinul şi forma. În cazul în care perna ta nu se încovoaie la forma iniţială după ce a fost pliată în jumătate,sau este o pernă de spumă cu o scobitură a capului permanent gravat în loc,este timpul pentru o înlocuire.