3 idei pentru un mic dejun sănătos

1 66444 original jpg jpeg

Cred că ştii deja că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Şi cum sezonul cald îşi face simţită prezenţa, trezeşte-te mai devreme, bucură-te de vremea bună şi de un mic dejun bogat, numai bun să te energizeze pentru o zi întreagă. Uite ce ar trebui sa conţină masa de dimineaţă!

1. Include neapărat o sursă de proteine

Dacă şi tu omiţi să mănânci alimente bogate în proteine,cum sunt ouăle (de preferat fierte),brânza nu prea grasă sau peştele slab,aminteşte-ţi că ele îţi prelungesc starea de saţietate.

Proteinele îţi taie pofta de mâncare pe care o ai seara,când ajungi acasă,îţi menţin masa musculară şi-ţi scad aportul zilnic de calorii.

2. Alege cereale cât mai puţin procesate

Oricât de bine ar arăta sau cât de bune ar fi cerealele sub formă de fulgi nu sunt mai bune decât cele integrale,neprocesate.

Îţi poţi face singură un amestec de ovăz şi in,peste care pui lapte sau iaurt,miere şi scorţişoară sau îţi poţi pregăti orez cu lapte. Vei obţine un mic dejun delicios,care-ţi va aminti de copilărie.

3. Mănâncă fructele şi legumele crude

Sucurile naturale,gemurile sau dulceţurile îţi aduc fibre şi fitonutrienţi (substanţe antioxidante aflate în coajă) în cantitate mai mică decât fructele şi legumele consumate crude. Le poţi mânca împreună cu cerealele integrale cu lapte sau iaurt sau separat.

După micul dejun,feliază un morcov,o ridiche sau un fruct şi pune-le la pachetul pentru gustările de la serviciu. Seara nu vei mai fi tentată să mănânci prea mult.

Credit foto:Shutterstock