3 superalimente care îţi dau energie

1 85194 original jpg jpeg

Pe lângă fructe şi legume, au apărut în atenţia iubitorilor de alimente sănătoase şi seminţele. Chia, cânepa şi quinoa sunt doar câteva din aşa-numitele superalimente care promit să-ţi protejeze şi să-ţi tonifice organismul. Trebuie doar să ştii care sunt cele mai bune pentru nevoile tale.

Mici, dar puternice

Seminţele conţin toate substanţele nutritive necesare pentru a se transforma în plante complexe. Din acest motiv ele sunt foarte hrănitoare. Sunt surse de fibre, dar conţin şi grăsimi sănătoase, minerale şi antioxidanţi. Ajută la scăderea glicemiei, a colesterolului şi a tensiunii arteriale.

Chia, seminţele sacre

image

Cultivate în America de Sud, seminţele chia erau considerate sacre de vechile popoare. Au o aromă uşoară de nuci şi pot fi combinate atât cu mâncăruri dulci, cât şi cu alimente sărate, adăugând textura şi aromă oricărui preparat. Sunt pline de minerale, vitamine, acizi graşi şi reprezintă o sursă naturală de energie.

Cânepa, sursă de Omega-3

image

Dacă vrei să ai o alimentaţie sănătoasă, seminţele de cânepă nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Ele conţin necesarul zilnic de acizi graşi nesaturaţi Omega-6 şi Omega-3, care menţin sănătatea inimii. Oferă magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc, care întăresc sistemul osos. Nu au efecte adverse şi pot fi consumate de copii, adulţi, bătrâni, sportivi, chiar şi de femeile gravide. Le poţi folosi în salatele de fructe, la prepararea pastelor, a orezului, a supelor cremă. La micul dejun, pune 2 linguriţe de seminţe de cânepă în iaurt şi vei avea energie întreaga zi.

Quinoa, mama cerealelor

image

A devenit cunoscută în ultimii ani ca fiind un superaliment, plin de nutrimente şi uşor de inclus în orice dietă. Quinoa este o pseudo-cereală, cultivată pentru seminţele sale comestibile. În trecut, incaşii o denumeau mama cerealelor iar plantaţiile erau ţinute la mare preţ. Seminţele sale sunt mici, rotunde, tari şi plate, dar prin fierbere devin moi. Au în compoziţie minerale şi vitamine. Prepararea lor seamănă foarte mult cu cea a orezului. După ce le-ai spălat bine, pune apă la fiert, şi când dă în clocot adaugă-le în vas. Lasă-le pe foc până absorb tot lichidul. Poţi folosi quinoa în salate, deserturi, supe, pâine şi în multe alte mâncăruri delicioase.



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg