3 superalimente care îţi dau energie

1 85194 original jpg jpeg

Pe lângă fructe şi legume, au apărut în atenţia iubitorilor de alimente sănătoase şi seminţele. Chia, cânepa şi quinoa sunt doar câteva din aşa-numitele superalimente care promit să-ţi protejeze şi să-ţi tonifice organismul. Trebuie doar să ştii care sunt cele mai bune pentru nevoile tale.

Mici, dar puternice

Seminţele conţin toate substanţele nutritive necesare pentru a se transforma în plante complexe. Din acest motiv ele sunt foarte hrănitoare. Sunt surse de fibre, dar conţin şi grăsimi sănătoase, minerale şi antioxidanţi. Ajută la scăderea glicemiei, a colesterolului şi a tensiunii arteriale.

Chia, seminţele sacre

image

Cultivate în America de Sud, seminţele chia erau considerate sacre de vechile popoare. Au o aromă uşoară de nuci şi pot fi combinate atât cu mâncăruri dulci, cât şi cu alimente sărate, adăugând textura şi aromă oricărui preparat. Sunt pline de minerale, vitamine, acizi graşi şi reprezintă o sursă naturală de energie.

Cânepa, sursă de Omega-3

image

Dacă vrei să ai o alimentaţie sănătoasă, seminţele de cânepă nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Ele conţin necesarul zilnic de acizi graşi nesaturaţi Omega-6 şi Omega-3, care menţin sănătatea inimii. Oferă magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc, care întăresc sistemul osos. Nu au efecte adverse şi pot fi consumate de copii, adulţi, bătrâni, sportivi, chiar şi de femeile gravide. Le poţi folosi în salatele de fructe, la prepararea pastelor, a orezului, a supelor cremă. La micul dejun, pune 2 linguriţe de seminţe de cânepă în iaurt şi vei avea energie întreaga zi.

Quinoa, mama cerealelor

image

A devenit cunoscută în ultimii ani ca fiind un superaliment, plin de nutrimente şi uşor de inclus în orice dietă. Quinoa este o pseudo-cereală, cultivată pentru seminţele sale comestibile. În trecut, incaşii o denumeau mama cerealelor iar plantaţiile erau ţinute la mare preţ. Seminţele sale sunt mici, rotunde, tari şi plate, dar prin fierbere devin moi. Au în compoziţie minerale şi vitamine. Prepararea lor seamănă foarte mult cu cea a orezului. După ce le-ai spălat bine, pune apă la fiert, şi când dă în clocot adaugă-le în vas. Lasă-le pe foc până absorb tot lichidul. Poţi folosi quinoa în salate, deserturi, supe, pâine şi în multe alte mâncăruri delicioase.



Recente

shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg