4 alimente care afectează sănătatea inimii

1 82189 original jpg jpeg

În ziua de azi, ai impresia că orice mănânci te îmbolnăveşte. Există tot felul de mituri legate de alimentaţia sănătoasă, iar cele mai multe dintre ele au legătură cu afecţiunile cardiovasculare. Iată câteva dintre ele!

Carnea roşie

Nu spune nimeni că burgerii şi fripturile în sânge sunt sănătoase, mai ales pentru inimă, însă asta nu înseamnă că nu poţi mânca o carne roşie, neprocesată, preparată la cuptor. Potrivit cercetărilor, carnea roşie poate fi integrată cu succes în dieta mediteraneană, ca parte a unui stil de viaţă sănătos. Cardiacii nu trebuie să facă exces, ci pot consuma între 200 şi 350 de g pe săptămână.

Ouăle

Deşi gălbenuşul poate fi periculos pentru bolnavii de inimă, studiile arată că un ou consumat la micul dejun poate îmbunătăţi starea de sănătate cu peste 50%. De asemenea, consumul regulat de ouă poate preveni afecţiunile cardiovasculare, prin reducerea riscului apariţiei atacului cerebral vascular. Sursă de proteine şi vitamine esenţiale, oul trebuie preparat prin fierbere, fiind recomandată evitarea prăjirii lui.

Grăsimile

Mulţi oameni cred că grăsimile sunt rele pentru inimă şi că, în timp, pot provoca atac de cord. Experţii în nutriţie sunt de părere că doar grăsimile rele trebuie eliminate din alimentaţie, iar cele bune, cum sunt cele regăsite în avocado şi peşte gras, ar trebui consumate zilnic, având rol cardioprotector.

Sarea

Se spune că sarea consumată în exces măreşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Cu toate astea, alimentul este o sursă importantă de sodiu, un mineral care ajută la buna funcţionare a organismului. Nutriţioniştii arată faptul că nu sarea de pe masă trebuie să ne îngrijoreze, ci mai degrabă sarea existentă în alimentele procesate pe care le găsim pe rafturile magazinelor şi cea din produsele de tip fast-food. Aceste alimente reprezintă un real pericol pentru persoanele predispuse la afecţiuni cardiovasculare.Recente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg